2022-12-12
我地今日又去銅鑼灣食燒肉喇,Beefar's旗下既「牛舞Gyumai」除左有燒肉食,仲可以食埋涮涮鍋,一餐有兩種享受,聽都已經覺得勁開心呀。先講燒肉放題,我地揀左日本薩摩和牛,食2個鐘星期一至四每位$648。可以食到薩摩和牛肋肉、和牛粒、和牛赤肉同其他過百款野食。我地重點食和牛,d牛肉油花分佈好靚,入口油香四溢,肉質夠哂腍身,肉汁豐富,肉味夠濃郁。除此之外,做埋「牛舞Gyumai」會員喺22/12去食全日放題,仲會送薩摩牛月見燒/珍寶虎蝦,認真抵食。牛月見燒大大片,店員仲好細心幫我地燒埋,點落香滑濃郁既蛋汁到食,滑溜既口感真係好正!至於珍寶虎蝦一樣勁大隻,肉質爽彈啖啖肉。咁岩撞正生日前後7日內,會員只要訂座時講低,仲可以免費有個薩摩牛生日蛋糕慶祝,真係超貼心。個蛋糕上既牛肉夠哂高質,砌成蛋糕咁樣打卡一流。近年好多人都崇尚健康飲食,「牛舞Gyumai」今次就配合生酮飲食熱潮,5/12開始惠顧任何放題加$88就可以嘆埋佢地新出既生酮涮涮鍋,用精選既生酮花膠蟲草花雞湯底,配合其他生酮低碳食材,令到食火鍋都可以好健康!我地當然唔執輸打埋邊爐。個火鍋湯底除左半隻雞之外,仲加入左杞子、蟲草花、花膠
至於珍寶虎蝦一樣勁大隻,肉質爽彈啖啖肉。
個火鍋湯底除左半隻雞之外,仲加入左杞子、蟲草花、花膠同雞腳等材料餚製而成,打邊爐之前先飲一啖湯,雞香味濃郁之餘仲有超豐富既骨膠原。如果本身係食和牛放題,可以點和牛薄切打邊爐,大大片既和牛,輕輕涮下就食得,口感嫩滑,而且仲可以任點任食其他生酮配料打邊爐,好似鵝腸、鴨血、雞肝、萵筍、黑薯糕、蒟蒻春雨等等。飲埋送既羅漢果茶就冇咁熱氣啦。
。
牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題 (利舞臺廣場)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場8樓A號舖
。
#Gyumai #日本產直燒肉名店 #牛舞 #生酮花膠蟲草花雞湯火鍋湯底 #薩摩牛生日蛋糕