2023-12-14 38 浏览
今晚去銅鑼灣食廚師發辦,呢個價錢可以食到25品都好抵食✨松葉蟹肉加沖繩水雲清甜蟹肉加上酸酸甜甜水雲北海道產磯粒貝粒貝吸收晒醬汁嘅香味,爽口彈牙鮟鱇魚肝 鮟鱇魚肝口感滑嫩細滑,帶陣陣酒香鱈魚白子烏魚魚肝風味獨特,吃起來有特殊嚼口感,配合白子香甜嫩滑海鱸魚薄切 海鱸魚味道清新裏面包裹鮮甜海膽豆腐北海道北寄貝北寄貝味道甘甜、肉質肥厚、口感極佳龍蝦刺身龍蝦刺身白雪雪咬落爽甜鯛魚雪白清香、幼嫩鮮甜,加上肉質清爽、油脂不會太豐厚赤貝師傅即場拍一下令肉質更爽口彈牙,師傅刀工都值得一讚深海池魚包蟹膏豆腐一向超鍾意食深海池魚,因為佢油脂豐富😆 有白身魚嘅爽口又重油香。鰤魚成年鰤魚,脂含量豐富,口感肥嫩令和怪物 生蠔岩蠔的牛奶般嫩滑鮮甜的味道,亦有著真蠔的濃厚蠔味溢滿口中,留下無窮餘韻喜知次節慶出現嘅喜知次,師父都幫我地安排🥺喜知次輕輕火炙,魚皮燒至微焦,入口有焦香肉質緊實吞拿魚腦天矜貴又肥美嘅部份,係吞拿魚嘅天靈蓋,魚油香極重吞拿魚赤身馬糞海膽蘿蔔苗 極品吞拿魚同海膽兩種名貴食材既組合,致突崗鮮味吞拿魚蓉海膽餅乾夾住吞拿魚蓉、海蓉、魚子醬、三文魚子。幾種唔同口感食材混合同埋一齊好特別嘅感覺蟹膏鮑魚蟹膏好
今晚去銅鑼灣食廚師發辦,呢個價錢可以食到25品都好抵食✨

松葉蟹肉加沖繩水雲
清甜蟹肉加上酸酸甜甜水雲

北海道產磯粒貝
粒貝吸收晒醬汁嘅香味,爽口彈牙

鮟鱇魚肝
鮟鱇魚肝口感滑嫩細滑,帶陣陣酒香

鱈魚白子
烏魚魚肝風味獨特,吃起來有特殊嚼口感,配合白子香甜嫩滑

海鱸魚薄切
海鱸魚味道清新裏面包裹鮮甜海膽豆腐

北海道北寄貝
北寄貝味道甘甜、肉質肥厚、口感極佳

龍蝦刺身
龍蝦刺身白雪雪咬落爽甜

鯛魚
雪白清香、幼嫩鮮甜,加上肉質清爽、油脂不會太豐厚

赤貝
師傅即場拍一下令肉質更爽口彈牙,師傅刀工都值得一讚

深海池魚包蟹膏豆腐

鰤魚
成年鰤魚,脂含量豐富,口感肥嫩

令和怪物 生蠔

喜知次

吞拿魚腦天
矜貴又肥美嘅部份,係吞拿魚嘅天靈蓋,魚油香極重

吞拿魚赤身馬糞海膽蘿蔔苗
極品吞拿魚同海膽兩種名貴食材既組合,致突崗鮮味

吞拿魚蓉海膽

蟹膏鮑魚
蟹膏好濃好香唔會太鹹,鮑魚厚肉一流

甘鯛立鱗燒
先將魚鱗一面炸脆,又食到佢脆脆嘅鱗片,鯛魚肉嫩

拖羅
最緊要夠肥,充滿油香

花咲蟹
集合鱈場蟹肉的結實飽滿、松葉蟹的鮮嫩多汁和毛蟹的豐滿蟹膏於一身啖啖肉啖啖清甜

白海膽
新鮮海膽,放喺鱈魚乾上面,加咗少少淡雪鹽令鮮味更出,入口香軟。

龍蝦慕茸菇清湯
龍蝦頭做嘅吸物,松茸菇清香加上龍蝦獨有鮮味飲完好滿足

赤肉蜜瓜+十勝紅豆咖啡杏仁雪糕
今晚甜品係赤肉,蜜瓜爽口甘甜

📍鮨逸Sushi Itsu
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅27樓