2023-06-13
呢間越南餐廳有兩層高,紅色外觀設計仲有燈籠點綴,外面睇已經好吸睛。今次晚餐就過嚟食dinner,我哋坐喺2樓估唔到全程都有live band music,即刻要嗌番杯飲品chill下🎶🎤-小食自選拼盤(3-5款)好啱兩個人叫,可以一次過食到多款小食,我哋揀咗甘蔗蝦串、素粉包炸兩同埋素春卷。蝦串蝦肉好紮實,又爽口彈牙。素粉包炸兩幾特別,我都係第一次食裏面餡料豐富,細細舊好似入口。素春卷炸得香脆可口,唔會太油膩。-黃薑雞胸茴香葉撈檬撈檬粉份量好足料,兩個人share都夠,雞肉好嫩滑入味,黃薑味幾出食落好特別好清新,整體味道唔錯👍🏻-原隻西瓜冰沙見到佢哋推出咗好多款水果沙冰,夏天當然要食西瓜啦🍉 上面係西瓜肉,而下面係西瓜味嘅沙冰,飲落好清爽,西瓜肉好甜,打卡亦都一流呀😆-班蘭布甸法包配自家製椰子雪糕最後當然唔少得試吓佢哋嘅甜品啦~ 見到有班蘭味甜品忍唔住揀咗呢款🤣 法包配班蘭醬估唔到出奇地夾,醬汁唔會太甜,法包烤到非常脆口,椰子雪糕好清新好light非常夾呀~
小食自選拼盤(3-5款)
黃薑雞胸茴香葉撈檬
原隻西瓜冰沙