2024-11-30 112 浏览
同同事咁啱喺銅鑼灣開完會就打算去飲杯嘢,經過呢間睇落好高級嘅酒吧,裡邊嘅Vibe成個都好Chill~我哋就知道我哋搵啱地方!我哋就叫咗幾杯飲品同小食Highball係燒酒加梳打水中添增咗少少嘅梅子風味嘅High Ball,飲落唔會好嘅,反而好順口,酸酸嘅味道加上輕爽嘅梳打起泡感大改就係Highball嘅魅力。Ume Matcha Mojito呢杯好適合夏日炎炎嘅時候飲,飲咗成個人會好清爽。抹茶嘅味道唔會蓋過梅果香,反而會有唔知點形容嘅和諧感。薄荷同起泡水嘅清爽添加咗香氣,會越飲越上癮。我哋仲叫咗普羅旺斯燉菜同焗鯖花魚燴飯,呢兩道菜都煮得好出色,調味適中好適合飲酒一齊食,十分推薦大家!