2021-09-04
利申朋友邀請試呢間試業中餐廳。我同女友兩人食左幾碟燒肉兩啤酒炸雞皮小食同牛骨湯同蘆筍。最出色一定要提個牛湯,超一流必定要試,超清甜仲有些少牛肚蔥絲,勁好飲我地都仲想再叫。的肉份量足,品質好,性價比極高。不過老闆話試業中所以仲調整緊所有嘢,而家基本係虧住咁比客,希望做好口碑。燒肉前叫左個鹹蛋炸雞皮邪惡到癲,超野味,份量又係多到癲,食唔曬,送啤酒真係好正!老闆介紹飲酸啤都唔知咩,完全唔認識手工啤,第一次飲算係,老闆好詳細解釋介紹啤酒,原來我自己係一個啤酒愛好者,自己學埋啤酒技術,不過佢講完我都唔知咩黎哈哈,佢話覺得坊間無咩好啤酒加食物嘅地方,就毅然搞左呢間餐廳,希望好朋友都可以有個好地方飲酒食肉。講翻個酸啤有的似啤酒版jolly sandy個的咁,我都唔識形容,但配肉食又真係好開胃有的估佢唔到咁夾。全單8舊水多的真係食到好飽。唯一缺點係蔬菜好少,食物選擇唔算太多,飲品就啤酒為主都有的汽水個的,其他有的紅酒我都唔認識,但我地又唔係好好酒,如果佢維持呢個份量水準整體感覺銅鑼灣個個地段真係性價比極高。
燒肉