. 📍#GARIGUETTE難得日本GARIGUETTE 首間官方海外分店選址係香港,而且自家創作的千層拿破崙 Mille-presse 即叫即製,百分百還原日本嘅味道,碎碎念想食好耐!呢間一直高人氣,太多人食經常無哂心水款式👅今次終於同朋友黎食啦👏🏻💚 開心果忌廉覆盆子 Pistache & Framboise $155作為開心果嘅我一定order呢個味!😆濃厚開心果忌廉配酸甜覆盆子豪無違和感,NUTS味同焦糖不嬲都夾,吉士醬甜度適中,夾於拿破崙脆酥之中,好想一口一口食哂去😋拿破倫真係世界級鬆脆,咔嚓咔嚓聲,建議即日食!!隔日無咁好食啦🤧🤎 冧酒提子Rhum & Raisins $128今次呢款係店員選擇比我🍻正好我係酒鬼☺️冧酒味濃同時提子乾可帶出果味,食落有新鮮感,重點呢個味唔會食到好肥膩,呢啲甜品無咁有罪惡感😂唔錯唔錯!——————————————-📍 GARIGUETTE🏠 銅鑼灣百德新街42-48號Fashion Walk地下D號舖 #hkfoodstep#hkfoodstep銅鑼灣#hkfoodstep甜品#hkfood #hkfoodie #hkcouple#銅鑼

. 📍#GARIGUETTE

💚 開心果忌廉覆盆子