2017-04-09
以前去過幾次荔枝角店,隔涉左少少。今次搬入中心地帶,方便好多。星期六1:30pm, 終於有時間嚟,又有位。平日見有好多office 人幫襯食妟,今日就有老有嫩。離下午茶時段重有成粒鐘,太耐了,支持社企,無所謂啦,入座去。裝修跟舊鋪大不同,今趟有部局好多,冇以前的亂感覺,雜貨擺設好清晰,坐位同佈置簡潔。餓了,點菜。素咖喱,味道不錯。但份量上(或者價錢上)應檢討下。咖喱多,飯太少。係咪要加飯先?人少食唔哂。要考慮平衡下份量同價錢。卡幫尼夠creamy.如果唔夠芝士味,可以去沙律吧攞芝士粉。主菜跟沙律吧。沙律款式唔多,但新鮮。出奇地香草青瓜(dill蒔蘿),香草一d都唔手軟。食物份量質素唔差價錢方面。以平日午餐計,就貴左少少($70起),唔係一般打工仔必選,偶一為之無妨。服務方面,舊鋪好d,以前親切d.可能係大家對銀杏其望太高,想像太多罷,見部份食評對服務態度反應一般。。。未夠兩點已經排哂龍,等下午茶了。假日$48有四款熱四款沙律有湯。星期一至五,$38。一般茶記西多士或者公仔麵都差不多$30。都係無緣食你個下午茶。。。坐多陣,埋單,俾番個位人家吧。支持社企
今次搬入中心地帶,方便好多。
餓了,點菜。
主菜跟沙律吧。沙律款式唔多,但新鮮。
出奇地香草青瓜(dill蒔蘿),香草一d都唔手軟。
食物份量質素唔差
服務方面,舊鋪好d,以前親切d.
一般茶記西多士或者公仔麵都差不多$30。
都係無緣食你個下午茶。。。坐多陣,埋單,俾番個位人家吧。
支持社企