Outdark 系釜山嚟嘅过江龙韩韩国餐厅,嘢食大大份,味道香浓👍🏻 食住都觉得有啲番反釜山嘅感觉~ 之前自己都未食过,原来已经开业10年但我竟然一直都唔识得佢 🤔 睇佢餐牌已经被佢吸引咗就即管嚟试下 🤤 整体印象都几好,各种食物质素平均 ☺️ 炸物同锅物都很 OK 😋 可以再战 🍴⠀—主食—⁣⠀🥘 忌廉海鲜锅 ($328)⠀全晚最瞩目嘅一定系佢 😆 谂咗好耐叫呢𠮶定其他芝士锅,最后决定嗌佢因为乜野都可以试到 — 锅入面系秘制忌廉汁煮年糕、鱼糕、杂菜同埋店员贴心剪开嘅炸鱿鱼~ 年糕煮得够软,唔会好硬咁 👍🏻 鱿鱼,炸过嘅鱿鱼格外吸汁,所以好「够味」😆 呢𠮶锅好百搭,仲有热溶芝士、菠萝、kimchi 同紫菜炒饭系侧边,钟意另外配其他野食都得🍗 双拼酱油 x 香蒜蜜糖炸鸡 (全份 $192)⠀呢𠮶炸鸡非常掂 😚 双拼的话第二度食通常都更加贵,但有时炸得干都未必好食。呢到系旧旧都偏大,炸皮脆口、唔太厚,唔会渗晒油,香口但系肉质系嫩嘅,每一块都系! 👍🏻至于只汁,其实我拣嘅两只都系甜甜哋,大众化嘅口味,但几有层次,特别系香蒜蜜糖,个人觉得系必试之选!⠀🦑 东莱海鲜煎饼 ($118)⠀煎饼作为配

—主食—⁣⠀
🥘 忌廉海鲜锅 ($328)⠀
忌廉海鲜锅

🍗 双拼酱油 x 香蒜蜜糖炸鸡 (全份 $192)⠀
双份炸鸡

🦑 东莱海鲜煎饼 ($118)⠀
煎饼作为配菜,质素一样不俗 😍 炸得香脆,保持都食到一个钟之后都仲系脆~ 材料亦都好多,韭菜好香。不过海鲜味整体唔太突出,同埋个人都系觉得油咗啲 🤗 如果可以再干身一啲就完美了。⠀
东莱海鲜煎饼

🍤 炸虾饭卷 ($88)⠀
一直都觉得想测试一间餐厅有冇用心设计嘢食,一试呢啲配菜就会知。饭卷嚟讲,佢哋都整得有板有眼,就咁食同点锅物忌廉汁食都好夹。⠀
炸虾饭卷

🍹Outdark Rota (78)⁣⠀
商量咗好耐之后一行人决定每人各点一杯唔同味道嘅 Rota, 其实即系果汁啤酒。呢类饮品好多餐厅都会见到,最啱倾计慢慢饮。水果口味分别有 Grapefruit / Peach / Orange / Lemon, 果味越饮越淡,而啤酒味就越出,配炸鸡系唔错嘅 😂 但当晚喺饮极都饮唔
Outdark Rota

太饱嘅关系冇办法试埋其他野 🤥,其实佢个猪手同鱼糕锅望落都非常吸引。有机会的话一定会去试埋呢两样~⠀
忌廉海鲜锅
双份炸鸡