招聘中
6天前
28天前
28天前
2021-01-03 1244 浏览
Happy Sunday约了好友食lunch, 我和他都很想吃韩式炒猪肉,即时谂起Outdark, 喜欢它食物质素不错,最重要是充满气氛。临近Christmas, 餐厅布置充满圣诞装饰,星光处处,十分有气氛。Mango Ade$34~Mango Syrus加韩国碳酸水,酸酸甜甜,冰凉解渴。炭豚饭卷$88~饭卷除了有炭烧豚肉, 馅料还有青瓜,蛋、红萝卜、酸瓜和芝麻,口感爽脆美味,份量颇多,真系大件夹抵食。辣炒猪肉$268~除了有辣炒猪肉,配菜还有香浓的水牛芝士,炒泡菜、菠萝粒和紫菜饭。辣炒猪肉~将猪肉切成薄片,以自家制辣酱搅拌後拌炒而成,猪肉片十分爽口,辣辣的,再放入大量大豆芽和洋葱,真是非常惹味。紫菜饭~加热後的紫菜饭表面有些饭焦的焦香,脆卜卜的口感十分滋味。炒泡菜酸辣度刚刚好,又刺激又开胃。烧过的菠萝味道更加香甜,用来中和泡菜的辣最好不过。半溶的Mozzarella Cheddar Cheese芝士味非常浓郁,烟烟韧韧,配上粟米和少许芝麻令口感更丰富,卷住猪肉一起吃别有一番风味。

量颇多,真系大件夹抵食。

炒泡菜酸辣度刚刚好,又刺激又开胃。
烧过的菠萝味道更加香甜,用来中和泡菜的辣最好不过。

,卷住猪肉一起吃别有一番风味。

2020-12-20
  • Mango Ade
  • 炭豚饭卷
  • 辣炒猪肉
2K
2020-12-26 1398 浏览
好一阵子无食韩国野啦,阿姨话佢之前食Outdark炸鸡好正,大家都怀念呢度个炸鸡,咁拣日不如撞日,就今日黎食先。而加无晚市,唯有黎食午餐。上到黎,餐厅好多人呀,估唔到原来平日都咁爆,差不多两点都九成满座。呢度个星星灯无变,咁多年都系咁靓,呵呵,仲好有圣诞气氛添。点左炸鸡就附上的酱汁,味道好似同印象不同了,无之前咁杰身?但甜甜的味道依旧好味。先来的饮品,点了Blueberry smoothie & Blue lemon,食炸鸡一定要配冻饮,本来想点米酒,但下午都系唔好饮酒精好啲,哈哈。讲返杯野饮,蓝莓奶昔好浓稠,滑滑的,饮落似食紧芝士蛋糕,好正呀~柠檬特饮酸酸的,特别解渴。先来份海云台泡菜煎饼,都好大份喎。煎饼几厚身,而且煎得好香脆,泡菜下得多,酸酸辣辣好好味,再点埋个秘制酱汁够哂正。当当当~主角甜辣炸鸡到啦,超大盘呀!炸鸡,炸薯条,炸薯角,仲有格仔薯饼,劲爱食炸野呀,正正正。鸡外脆内嫩,好有肉汁㗎,完全无雪味,又无骨,大啖大啖食好鬼正!其他薯野好脆,洒左啲蕃薯粉?食落甜甜地好得意喎。最後仲有猪肉炒粉丝,韩国炒粉丝好出名,但一向好少点黎食,阿姨话想试下就整一份吧。猪肉片落左好多,另外配料

呢度个星星灯无变,咁多年都系咁靓,呵呵,仲好有圣诞气氛添。
先来份海云台泡菜煎饼,都好大份喎。
当当当~主角甜辣炸鸡到啦,超大盘呀!
炸鸡,炸薯条,炸薯角,仲有格仔薯饼,劲爱食炸野呀,正正正。
猪肉片落左好多,另外配料有三色椒,冬菇丝,洋葱等,食落系满口的麻油香,粉丝弹牙粗身,口感不错。

食物水准依旧,无加价,份量仲好似大左添,唔怪得咁多人食呀!
2020-12-21
2020-12-03 1906 浏览
今晚心血来潮很想吃炸鸡,於是跟老公到旺角上楼餐厅试试,一到店已经要等位,等了一会便量体温及安排入座,一入店已被那幅我们彩色缤纷的锁吸引!店内亦充满节日气氛,挂满灯饰及布置。在这个气氛下进食特别开心,听着韩文歌,感觉也有如身在韩国!而且还感觉年轻10载!我俩点了半份甜辣炸鸡、东莱海鲜煎饼、炭豚饭卷及两杯饮品, outdark yogurt smoothies 及 outdark ade citron!炸鸡使用韩国鸡肉,人少少可选择半份,有六款口味可供选择,我们点了甜辣炸鸡,还可加钱点选配菜,我们加了火焰年糕六件,烟韧好味,店员还送上爽口萝卜及四款酱汁配食。炸鸡外脆入边多汁,还有薯条及薯格。炭豚饭卷一客10件,有香口豚肉、腌萝卜及菜作材料,一口美味无穷!配合底下的沙律酱及特色酱油特别好味!东莱海鲜煎饼是店舖推介食品之一,热辣辣煎饼充满多款海鲜及不同蔬菜如香葱、青红椒等等,配合煎饼酱味道层次再提升。饮品选择多,有洒精及非洒精饮品,我们点了乳酪蓝莓特饮及柠檬特饮,清新好味。服务员服务态度好。

• 东莱海鲜煎饼
  • 炭豚饭卷
和朋友去了旺角弥敦道飞达商业中心的Outdark,这是一间充满活力韩式气氛的炸鸡店,餐厅装修得很有型格,店内播放着尔的流行曲很有气氛。店员都是後生仔女,充满活力和朝气又不失有礼貌。我们点了炸鸡,猪肉炒粉丝,diy饭团和东莱海鲜煎饼。炸鸡选了双拼有原味炸鸡及香蒜蜜糖炸鸡。整盘炸鸡非常丰富,有很多薯条,薯角,薯格等作配菜。 原味炸鸡炸得外皮脆而内软,仍有很多肉汁,能食到之前在韩国食炸鸡的味道。香蒜蜜糖炸鸡甜甜的味道,感觉是很适合冬天食的味道。猪肉炒粉丝,味道香口,而且粉丝质感烟韧,很入味。东箂海鲜煎饼很足料,里面有很多虾肉及八爪鱼,点他们的煎饼汁,很惹味。Diy饭团很得意,上台时,饭上面有很多紫菜和蟹子,需要自己亲手去握饭团,未到清新,刚好中和炸鸡的油腻感觉,又可以有饭落肚。总结:Outdark 是一间充满活力朝气,的韩式餐厅,和朋友食炸鸡和煎饼,饮汽水,确是一件非常开心愉快的事。

店员都是後生仔女,充满活力和朝气又不失有礼貌。

我们点了炸鸡,猪肉炒粉丝,diy饭团和东莱海鲜煎饼。

猪肉炒粉丝,味道香口,而且粉丝质感烟韧,很入味。

D

Outdark 系釜山嚟嘅过江龙韩韩国餐厅,嘢食大大份,味道香浓👍🏻 食住都觉得有啲番反釜山嘅感觉~ 之前自己都未食过,原来已经开业10年但我竟然一直都唔识得佢 🤔 睇佢餐牌已经被佢吸引咗就即管嚟试下 🤤 整体印象都几好,各种食物质素平均 ☺️ 炸物同锅物都很 OK 😋 可以再战 🍴⠀—主食—⁣⠀🥘 忌廉海鲜锅 ($328)⠀全晚最瞩目嘅一定系佢 😆 谂咗好耐叫呢嗰定其他芝士锅,最後决定嗌佢因为乜野都可以试到 — 锅入面系秘制忌廉汁煮年糕、鱼糕、杂菜同埋店员贴心剪开嘅炸鱿鱼~ 年糕煮得够软,唔会好硬咁 👍🏻 鱿鱼,炸过嘅鱿鱼格外吸汁,所以好「够味」😆 呢嗰锅好百搭,仲有热溶芝士、菠萝、kimchi 同紫菜炒饭系侧边,钟意另外配其他野食都得🍗 双拼酱油 x 香蒜蜜糖炸鸡 (全份 $192)⠀呢嗰炸鸡非常掂 😚 双拼的话第二度食通常都更加贵,但有时炸得乾都未必好食。呢到系旧旧都偏大,炸皮脆口、唔太厚,唔会渗晒油,香口但系肉质系嫩嘅,每一块都系! 👍🏻至於只汁,其实我拣嘅两只都系甜甜哋,大众化嘅口味,但几有层次,特别系香蒜蜜糖,个人觉得系必试之选!⠀🦑 东莱海鲜煎饼 ($118)⠀煎饼作为配

—主食—⁣⠀
🥘 忌廉海鲜锅 ($328)⠀
忌廉海鲜锅

🍗 双拼酱油 x 香蒜蜜糖炸鸡 (全份 $192)⠀
双份炸鸡

🦑 东莱海鲜煎饼 ($118)⠀
煎饼作为配菜,质素一样不俗 😍 炸得香脆,保持都食到一个钟之後都仲系脆~ 材料亦都好多,韭菜好香。不过海鲜味整体唔太突出,同埋个人都系觉得油咗啲 🤗 如果可以再乾身一啲就完美了。⠀
东莱海鲜煎饼

🍤 炸虾饭卷 ($88)⠀
一直都觉得想测试一间餐厅有冇用心设计嘢食,一试呢啲配菜就会知。饭卷嚟讲,佢哋都整得有板有眼,就咁食同点锅物忌廉汁食都好夹。⠀
炸虾饭卷

🍹Outdark Rota (78)⁣⠀
商量咗好耐之後一行人决定每人各点一杯唔同味道嘅 Rota, 其实即系果汁啤酒。呢类饮品好多餐厅都会见到,最啱倾计慢慢饮。水果口味分别有 Grapefruit / Peach / Orange / Lemon, 果味越饮越淡,而啤酒味就越出,配炸鸡系唔错嘅 😂 但当晚喺饮极都饮唔
Outdark Rota

太饱嘅关系冇办法试埋其他野 🤥,其实佢个猪手同鱼糕锅望落都非常吸引。有机会的话一定会去试埋呢两样~⠀
忌廉海鲜锅
  • 炸虾饭卷
  • 香蒜蜜糖炸鸡
  • 炸鸡
5天前 0 浏览
来头不小,作为开饭优秀饭店,每周最高评分第二位,同学大赞,当然要试下系咪名副其实嘅美食天地。 4-5 人份量 🥰OpenRice 有外卖自取8 折💗东莱海鲜煎饼 ($118 ->102.4)(8/10)用料充足,多款海鲜同不同蔬菜如香葱、青红椒等等,虾肉都新鲜,会想再试。😍虽然我哋为等齐人放耐左,唔会热辣辣,但系仍感觉到煎饼嘅香口。💗炸虾饼卷($98->$78.4)(7/10)炸虾饭卷份量想像中多,共10件,配料有腌萝卜同杂菜,中和油腻感觉,配合沙律酱同多款酱油 加倍滋味!虽然系外卖,但唔会冻冰冰,仲有啲微温。可惜,炸虾唔太脆。🙃🤍原味+香蒜蜜糖炸鸡 🍗($178 ->166.4) (6.5/10)炸鸡厚肉无骨,表层香脆,内里嫩滑,配上自家制既香蒜蜜糖酱,甜度适中,比原味更胜一筹。可惜较细件,更似普通鸡粒。可惜,薯条 薯角 薯饼多过炸鸡。 🤨由於我哋要等齐人先食,薯格,薯条,薯块偏淋左,附送3种唔同既酱汁,加埋腌萝卜,但系偏好原汁原味。 🤍猪肉炒粉丝 ($98->$78.4) (6.5/10)🤔较一般,猪肉份量多,拌红萝卜丝、杂菜丝,最正系酱汁味道适中,

4-5 人份量 🥰OpenRice 有外卖自取8 折
💗东莱海鲜煎饼 ($118 ->102.4)(8/10)

💗炸虾饼卷($98->$78.4)(7/10)

🤍猪肉炒粉丝 ($98->$78.4) (6.5/10)
🤔较一般,猪肉份量多,拌红萝卜丝、杂菜丝,最正系酱汁味道适中,唔会太多太咸。
  • 东莱海鲜煎饼
  • 炸虾饭卷
2021-01-19 11 浏览
我平时劲少食韩国嘢,今次跟朋友仔嚟食,佢极力推荐呢间餐厅嘅炸鸡!一入门口就觉得啲星星灯好靓,第一印象唔错。呢个系辣炒猪肉,非常巨大嘅一盆,配菜有菠萝、紫菜饭、泡菜同芝士,一阵间等啲芝士溶咗就可以拉丝。都拉得几长㗎!另外叫咗半份甜辣炸鸡,半份大概有六旧鸡,另外有啲薯条、薯格同薯块。薯格炸到超级脆,系我食过最好食嘅薯格!虽然menu度呢个食物有辣椒图案,但我觉得一啲都唔辣,甜甜地咁小朋友都食到。餐饮拣咗西柚梳打,正正常常无乜特别。下次食嘅时候搵饮酒嘅朋友一齐嚟,可以啤酒送炸鸡!虽然个价钱睇落有少少贵,但份量真系好大好够饱!计返条数系抵食嘅!俾部分menu大家参考下价钱😊
我平时劲少食韩国嘢,
今次跟朋友仔嚟食,
佢极力推荐呢间餐厅嘅炸鸡

一入门口就觉得啲星星灯好靓,
第一印象唔错。

呢个系辣炒猪肉,
非常巨大嘅一盆,
配菜有菠萝、紫菜饭、泡菜同芝士,
一阵间等啲芝士溶咗就可以拉丝。

都拉得几长㗎!

另外叫咗半份甜辣炸鸡
半份大概有六旧鸡,
另外有啲薯条、薯格同薯块。
薯格炸到超级脆,
系我食过最好食嘅薯格!
虽然menu度呢个食物有辣椒图案,
但我觉得一啲都唔辣,
甜甜地咁小朋友都食到。

餐饮拣咗西柚梳打,
正正常常无乜特别。

下次食嘅时候搵饮酒嘅朋友一齐嚟,
可以啤酒送炸鸡

虽然个价钱睇落有少少贵,
但份量真系好大好够饱!
计返条数系抵食嘅!

俾部分menu大家参考下价钱😊
2021-01-19 6 浏览
唔一定去韩国先食到高质韩食, Outdark在韩国有57间分店。坐落於旺角咁方便,冇理由唔去食。😬一去到门口就见到只巨bear,打卡是必然的。🤪餐厅内环境优雅好有气氛,间格舒适。✨冻冻哋,来个韩煱,食物keep住热之余,又可以取暖。😂猪肉煱🥘:猪肉、粟米水牛车打芝士、紫菜饭、菠萝粒、泡菜。一个煱入面乜都有,摆放分明,各自保留原有的味道,再自行捞嚟食。最欣赏粟米芝士,一夹就有拉丝效果。香甜粟米与微咸芝士是perfect match!👍🏻炸虾饭卷🍤:即炸脆虾,紫菜唔会林,方便入口。西柚汽水🥤:是七喜加淡淡的西柚☺️会encore的韩食餐厅呀!👏🏻

一去到门口就见到只巨bear,打卡是必然的。🤪

餐厅内环境优雅好有气氛,间格舒适。✨

冻冻哋,来个韩煱,食物keep住热之余,又可以取暖。😂

猪肉煱🥘:猪肉、粟米水牛车打芝士、紫菜饭、菠萝粒、泡菜。

炸虾饭卷🍤:即炸脆虾,紫菜唔会林,方便入口。
西柚汽水🥤:是七喜加淡淡的西柚☺️

会encore的韩食餐厅呀!👏🏻

2021-01-18 12 浏览
Jeyukbokkeum🐽$268好大盘炒辣猪肉😍店员会供应Gas炉去烧热😆欣赏住旁边嘅粟米芝士溶化🧀实在好治癒🤗猪肉腌制得好香好惹味😝配埋下面嘅芽菜一齐食🤓简直系最佳配搭😎当然亦有饭团同菠萝🍍仲有热溶咗嘅粟米芝士和泡菜选择🥳炸酱面🍜$98好似睇剧嗰种咁🤣大大碗,劲多酱响上面🤤加上有猪肉同鹌鹑蛋响入面😎大大啖啜入口😋超级大满足🥳火炙年糕 (12件)😆$38每边六件,一边辣,一边甜☺️烟烟韧韧,味道都唔错🤓Outdark Yogurt Blueberry Smoothies🍹$45食饱饱,饮返杯Smoothies解渴就啱晒🤣Blueberry味道浓郁😁又唔会太甜,感觉清新😏Outdark (飞达商业中心) (旺角)旺角弥敦道613号飞达商业中心2楼
Jeyukbokkeum🐽$268

当然亦有饭团同菠萝🍍
仲有热溶咗嘅粟米芝士和泡菜选择🥳

炸酱面🍜$98
好似睇剧嗰种咁🤣
大大碗,劲多酱响上面🤤

加上有猪肉同鹌鹑蛋响入面😎
大大啖啜入口😋
超级大满足🥳

火炙年糕 (12件)😆$38

每边六件,一边辣,一边甜☺️

烟烟韧韧,味道都唔错🤓

食饱饱,饮返杯Smoothies解渴就啱晒🤣
Blueberry味道浓郁😁
又唔会太甜,感觉清新😏

Outdark (飞达商业中心) (旺角)
旺角弥敦道613号飞达商业中心2楼
2021-01-18 9 浏览
呢间黄店对上一次黎食原来都已经差唔多一年啦,人流依然系咁多,多数黎食嘅多数都系系後生仔後生女,可能系因为韩风关系。东莱海鲜煎饼充满多款配料,海鲜有八爪鱼以及虾仁,其他配菜有香葱、青红椒同埋韭菜等,口感味道层次都几丰富。香蒜蜜糖炸鸡除咗有炸鸡之外,仲有洒上味粉嘅薯条同薯块。所以半份炸鸡份量已经好多,好抵食。海鲜辣炒面几辣,而材料除左有海鲜(青口、鱿鱼、虾仁)之外,仲有两粒鹌鹑蛋做配菜,几特别,而面嘅质感弹牙又略带爽口。

香蒜蜜糖炸鸡除咗有炸鸡之外,仲有洒上味粉嘅薯条同薯块。
所以半份炸鸡份量已经好多,好抵食。

2021-01-16 13 浏览
系旺角朗豪坊睇完戏,周围搵嘢食,banner见到韩国炸鸡🍗Outdark 怀念韩国旅行日子,要食返餐韩国菜啦🥳地方好靓,好有特色!全店很大,全部星星笼罩住,加上柔和嘅灯光环境真系一流,店员系oppa 点咗半份炸鸡半份,份量也很多呢!拣咗甜辣,好惹味😋😋也不会太辣,韩国萝卜解腻,仲有三款薯条薯角薯格,好鬼饱肚大份炸鸡嫩滑,原来喺韩国运嚟㗎!点咗柚子水果米酒,用上新鲜柚子炮制,柚子味非常浓,而且好清新,甜甜地好啱女仔饮炸虾饭卷卖相好靓,有十件,一件一啖刚刚好,食材好新鲜炸虾热辣辣唔错!仲免加一

炸鸡嫩滑,原来喺韩国运嚟㗎!

唔错!仲免加一
2021-01-16 10 浏览
两公婆一早就去烚吓烚吓🥘呢间shop之前已经帮衬过👍🏻好锺意食炸鸡🍗非常之好味😋但系有几款我好想试好想食😘所以今日我冇食炸鸡🍗叫左👇🏻Korean Fish cake Souo-真系同我哋平时打边炉好唔同,里面嘅配料同埋嗰啖汤真系好好味😋加上天气又开始凉凉地啦👏另外我好锺意香口野😋叫左个韩国式煎饼(Dongrae Seafood Juim)成碟俾我食晒咁滞,真系值得推介呢个煎饼🥞老公话好想试吓佢嗰海鲜饭-d饭好滑😄虾好新鲜每一次经过我上去睇下有无位😘因为环境好舒服好靓😍嘢食吾错👍🏻👍🏻👍🏻
两公婆
所以今日我冇食炸鸡🍗
叫左👇🏻

老公话好想试吓佢嗰海鲜饭-d饭好滑😄虾好新鲜
2021-01-13 19 浏览
香港嘅韩国菜多不胜数,呢一间价钱唔贵,而且质素唔错。锺意呢度嘅食物多款式,而且份量都相当多。▶️泡菜饼煎得够香脆,而且馅料十足,又唔会好油腻,好食😋▶️手抓紫菜饭最锺意食韩国嘅手抓紫菜返,饭有紫菜。然後用手抓成一个波波咁食,简单得来又好味😋▶️豚肉粉丝呢个份量相当多,而且味道调得唔错,豚肉又林~~▶️甜辣炸鸡估唔到除咗炸鸡,仲有其他配菜。薯条、薯块。炸鸡卜卜脆,甜甜辣辣够惹味!全部食物都唔错~

▶️泡菜饼
煎得够香脆,而且馅料十足,又唔会好油腻,好食😋

▶️手抓紫菜饭

▶️豚肉粉丝
呢个份量相当多,而且味道调得唔错,豚肉又林~~

▶️甜辣炸鸡

全部食物都唔错~
2021-01-12 12 浏览
见到这间韩国菜很多好评,就一於过嚟试吓先,地方最方便,就在旺角地铁站隔离,算是楼上铺吧,所以地方很大,一入到去很多黄色嘅装饰,即刻感觉好warm,另外一串串闪闪星星铺满全场,感觉几浪漫呀,约女仔一流🤣🤣见到最出名系炸鸡,两个人点半份,份量都算多,有三种薯条薯格和薯块,讲真真系唔会食得晒,$118算抵食嘅😬另外叫咗个韩国海鲜炒粉丝,请足料有鱿鱼🦑虾,蔬菜🥬不过个人觉得较油腻,粉丝都算弹牙嘅另外叫多个炸芝士条,喜欢食芝士嘅会觉得好食,我就觉得OK啦,稍为少少漏咗啲!饮品方面试咗韩国米酒,好易入口喎,饮得出用新鲜水果🥭环境和服务一流,食物都OK嘅,价钱就唔算太抵食,还可以😌

饮品方面试咗韩国米酒,好易入口喎,饮得出用新鲜水果🥭

环境和服务一流,食物都OK嘅,价钱就唔算太抵食,还可以😌