2019-06-08 1795 浏览
咁岩呢日去左金钟做野,同事就带左我黎呢间餐厅食Lunch。环境算宽敞,而且到左lunch hour,都几多人排队食佢~虾炒金边粉炒得好干身,唔会太过湿,加番D青柠汁吊番D味出黎。不过略嫌配料较少,好在只虾都算大只~大虾青咖喱炒有机糙米难得食炒饭系用上糙米,仲要系有机,感觉都健康左D。同金边粉一样,都炒得好干身,仲粒粒分明,镬气好够!青咖喱味好出,超好食!如果份量大番少少,就更佳!软壳蟹米纸卷呢个系我既最爱!用薄薄既米纸卷包住炸得卜卜脆既软壳蟹,咬落去无敌了!烟烟韧韧既米纸,炸软壳蟹仲系KEEP 到脆身的,一啖咬落去成个口都有好FULL 的感觉!配埋牛油果酱,2个字,好味!烧薄切猪颈肉烧得好香脆,再配埋个特制酱汁,酸酸地,配饭食一流!而且唔会烧得太老,带点少焦味,好有系泰国街边食串烧咁地道既感觉!系金钟冇乜选择既情况下,呢间餐厅真系值得推荐,起码性价比算中上,而味道亦唔会令你失望!

大虾青咖喱炒有机糙米
大虾青咖喱炒有机糙米饭