2020-02-17 94 浏览
睇完電視介紹,呢間餐廳入左去我同老公既To eat list 📌經過IFC諗緊食咩好,就醒起呢間米芝蓮一星餐廳🎖上到IFC 3樓,可能呢排肺炎,少左人岀街,星期六12點既時間都唔洗等位🤔老公點咗主打推介既貝汁醬油拉麵我點咗白豚骨拉麵見到隔離2枱都食緊吉列芝士豚肉棒,好吸引所以我地都order 左一份~~~事前知道特色在於其招牌「黃金湯底」,在海鮮和豚骨湯底內加入大量大蜆一起熬製老公既貝汁醬油拉麵 $128湯底好濃,菌味蓋過了所提及既海鮮味老公有啲啲失望,因為同店內圖片有少許岀入看不到松露醬同牛肝菌,可能已經融入咗湯底我既白豚骨拉麵 $115不過不失低温慢煮豚肉片好味,食落口有融化既感覺只有2片薄薄的,未夠喉到左吉列芝士豚肉棒 $70我地影完相後,店員好好,主動過黎幫我地剪開一分為四芝士雖然冇拉絲,但食落炸物唔太油膩食飽飽埋單,店員都有問食物怎樣,麵軟硬度如何總括而言,食物質素好,服務好,但沒有想像中岀色。有機會都可以再encore
經過IFC諗緊食咩好,就醒起呢間米芝蓮一星餐廳🎖
老公點咗主打推介既貝汁醬油拉麵
我點咗白豚骨拉麵
見到隔離2枱都食緊吉列芝士豚肉棒,好吸引
所以我地都order 左一份

老公既貝汁醬油拉麵 $128
湯底好濃,菌味蓋過了所提及既海鮮味
老公有啲啲失望,因為同店內圖片有少許岀入

看不到松露醬同牛肝菌,可能已經融入咗湯底

我既白豚骨拉麵 $115
不過不失
低温慢煮豚肉片好味,食落口有融化既感覺
只有2片薄薄的,未夠喉

到左吉列芝士豚肉棒 $70
我地影完相後,店員好好,主動過黎幫我地剪開一分為四
芝士雖然冇拉絲,但食落炸物唔太油膩

食飽飽埋單,店員都有問食物怎樣,麵軟硬度如何
2020-02-15