餐厅: 美心皇宮 (愛丁堡廣場)
资讯:

餐厅: 美心皇宮 (愛丁堡廣場)
资讯:

2011-07-25 463 浏览
长辈设宴,订咗呢间美心皇官食晚饭,入到去比佢嘅环境吸引住,墙身白色配大型水晶灯,感觉雅致,完全无同类型酒楼𠮶种俗气嘅感觉,枱与枱之间隔得好开,座位亦坐得舒适,值得一赞~~宏观成个场,感觉上好似好多有钱人咁(除咗我^^),又有几枱外国人,令我先入为主觉得呢餐饭一定好好食啦~~点知p.s. 由于我无睇过张菜单,所以唔知道每道菜嘅名,但有相睇~~上汤龙虾配伊面~~ 龙虾味唔算突出,但总算新鲜,个上汤都几好,唔系杰鞑鞑,味道同出面d酒楼差唔多,但伊面真系出事,碎湿湿嘅,夹唔起咁济,份量又少,一围枱12人夹咗5个已经无晒,我都系分到两条仔咋~~鸡咸咗d, 仲有d(鞋),我试咗一件就收咗工~~桂花鱼,基本上桂花鱼系好难整得唔滑,但今次真系食到喇~~虽然去晒骨,食嘅都系啖啖肉,但会唔会就系呢个做法搞到条鱼唔滑呢?条鱼嘅味道都唔错,但反而汤底竟然系淡戍戍~~~茶树菇配油炸鬼酿肉饼 呢个我觉得最出色,𠮶d一块块嘅肉外面,用咗疑似油炸鬼嘅物体包住,有少少脆口,内里juicy, 真系几好食~~饱鱼冬菇小棠菜~~同婚礼酒席中𠮶d差唔多,冬菇无酸味,ok~~茨汁唔(杰),饱鱼唔腥,总算唔错~~千岛沙律酱花枝丸~

鸡咸咗d, 仲有d(鞋),我试咗一件就收咗工~~

千岛沙律酱花枝丸~~有d怪,好似格格不入咁,唔系好食,又未算难食lor~~

梅菜芥菜~~望落去真系有d清寡,唔明点解呢碟菜都可以用嚟设宴,芥菜入口苦涩,梅菜又咸,唔知想点~~~

成餐饭都食到"O"咗~~~返屋企仲要食消夜呀~~阴公
2011-07-24