2006-06-27
我想我出街食飯咁耐, 真係無試過一間餐廳o既服務有咁差, 可以用"嘆為觀止"o黎形容,本身之前book table 時講明book 1 間房, 兩張tables, 每張坐10人, 亦都已經俾o左訂金, 到今日再re-confirm o既時候, 無端端話只有1張table, 可坐20人, 我同事已經覺得其怪, 20人點樣坐一張table? 到我地去到o既時候, 發現真係好迫, 膊頭貼膊頭坐, 仲衰過食大牌檔, 之後同幫我地book 位o個個副組長及經理傾, 阿副組長態度傲慢,而且唔肯承認佢有話俾兩張table 我地, 之後仲要聲大夾惡同我同事講o野, 完全唔係想解決事件o既應有態度, 到佢經理出聲打圓場, 佢先收o下聲, 但就企係後面偷笑, 到最後, 經理俾我地o既解決方法係,1) 唔坐房, 出外面坐兩張大table , 2) 可以俾另外一間房我地, 但係要8:30pm走, 食唔完去另一張外面o既table(當時約7:30pm), 咁o既選擇, 即係無咩選擇, 我地最後決定留係原來位置, 之後,故事尚未完結, 佢地上菜速度其慢, 當中有兩位待應招呼我地, 雖然無咩笑容, 都尚算ok, 之後再o黎一位待應負責擺好食糖水o既碗, 我同事只係按一按住轉盤拎o野(可能阻全o里位小姐擺o野), 佢就停一停手怒"bear"我同事, 時間可能係5秒左右, 但係我地個個已經只可以俾佢一個"O"形咀回應.....經理雖然送甜品糖水作補償, 但係我仍然會將金滿庭放係我BAD List o既number one 位置