2024-02-28 1125 浏览
讲起澳牛想信香港人一定听过佢个朵,例如点餐要一早谂定,所有野d好快,澳牛哥哥既霸气态度等等,今次我地都黎亲身体验下首先澳牛条龙长到癫,但系如果你系单数人数,例如1,3个既话,就有机会快人一步,比澳牛哥哥由队尾叫入去食啦食物基本上人人都系叫茶餐($52),你只需要谂汤意粉定通粉,炒蛋定煎蛋就得,佢都有其他野食既,但就冇乜见过人嗌,除左甜品既蛋香炖鲜奶或者杏汁炖鸡蛋之外,呢个甜品都系佢地既出名食物佢地既枱系比较细,所以会先送上野食,后点餐茶,澳牛哥哥问完我地食咩就好快送上而精彩一刻就系我面前出现😂😂😂 我地搭枱既对面食客话要有野饮边饮边食先得,澳牛哥哥帮佢地点餐既时候已经讲过一次会之后先帮佢点餐茶,个食客黎左野食又叫多次话要叫野饮,澳牛哥哥当场爆发,都话左冇位摆唔好叫住,食完先叫,个客话唔紧要,照落左先,澳牛哥哥就话,冇位摆呀!你要饮一系你一只手拎住杯奶茶黎食我即刻冲比你,个客即刻声都唔敢出,我忍笑忍得几辛苦🤭讲完故仔就讲食物啦,佢个牛油方包系多士黎既,钟意可以叫佢唔好烘,但烘成多士我觉得好食d火腿煎双蛋我地就转成炒滑蛋,炒蛋系呢度最好食既野,黎食既话记得改成炒滑蛋,真系够滑又好味叉烧通粉

叉烧通粉同意粉我地每人叫左一款,意粉呢个西式野食中式煮法又几特别,其实两款粉都一样整得好食

最后就系佢地既热奶茶,冲得好正,奶茶够浓够滑,两个字,出色

澳牛比我既感觉唔算差,你只跟跟住澳牛哥哥指示点餐,拣好食咩,食完唔好坐太耐,埋单走人,其实态度唔系想像中咁差,但成个食饭过程既速度就真系好快,野食我觉得系好味,想食好野就自己衡量个环境因素值唔值得一试啦