2024-08-11 65 浏览
突然好懷念大學時期常去食嘅日式撈麵,就約咗大學好友一齊去重溫大學時光嗰段美好嘅記憶😍.我哋今次去咗元朗嘅分行,店裡嘅裝潢依舊好精緻,滿滿嘅日式風格,彷彿自己喺日本食日式料理🤤.我哋嘅下午茶有:【叉燒撈麵】呢碗麵依舊完美無缺,叉燒新鮮滑嫩,麵條Q彈仲帶有淡淡嘅麥香味,加入調味料之後,味道直接豐富咗起嚟!真係太鍾意啦😍【柚子鹽味撈麵】朋友點嘅柚子鹽味冷撈麵,特別清涼😋生蛋黃裹住每一條麵,會有一種creamy嘅口感,再搭配柚子嘅香氣,每一口都係舌尖上嘅享受🤩我哋兩個都食得特別享受,仲一邊懷念大家之前讀書時期出嚟聚餐嘅時光。嗰啲時光真係無比珍貴美好,就同呢間餐廳一樣!我哋仲約好咗有空要多啲出嚟聚聚😆
我哋嘅下午茶有:
【叉燒撈麵】