2025-08-12 174 浏览
今日去咗一個新商場位置都唔錯、鄰近西鐵附近又有輕鐵出市區行街購物夠哂方便、位於元朗YOHO MIX附近又有好多店舖、行到累累地想搵D特式嘢食周邊都有好多望見這一間《KOKORO》日式店舖🤔、整間店面環境係以奶白為主色、柔和色調坐著感覺舒適😚、係到食嘢我覺得都唔錯☺️!海膽沾麵 $168呢一款係店家期間季節限定🤔、濃郁湯底配海膽沾麵、滿滿蟹籽夠哂吸引🤤同肉粒、食到入口多重口感卜卜脆😙、加埋濃濃海膽鮮味每一啖別一般的味道😋、想豐富又可以追加海膽只係$32!明太子忌廉麵 $99呢一款明太子忌廉麵配料一樣咁豐富😯、整碗五颜六色係店家自家製撈麵、配料:豬腩、明太子、生蛋黃、蒽花、紫菜碎、水菜、唐辛子絲、生蒜及魚粉配埋陳年雪梨醋、店員講解有幾種不同食法口感味道、每一種可以食到特別味道、尤其是佢嘅忌廉麵麵、入口軟滑每一條沾滿忌廉、、同時再加添雪梨醋夠哂醒胃、係這個炎熱冇胃口天氣😞、食番碗我覺得都幾好☺️!牛油果奶昔 $48呢一杯牛油果奶昔好有營養又健康🤔、賣相睇得又飲整杯淡綠色、上面加添忌廉花令到更加香口綿滑又好飲!溫室蜜瓜沙冰 $68呢一杯蜜瓜沙冰係這個夏天飲番杯、整杯賣相淺綠色綠悠悠好有夏日清爽感😚
位於元朗YOHO MIX附近又有好多
店舖、行到累累地想搵D特式嘢食周邊都有好多望見這一間
《KOKORO》日式店舖🤔、
整間店面環境係以奶白為主色、
柔和色調坐著感覺舒適😚、係到食嘢我覺得都唔錯☺️!

海膽沾麵 $168

呢一款係店家期間季節限定🤔、
想豐富又可以追加海膽只係$32!

明太子忌廉麵 $99

麵、入口軟滑每一條沾滿忌廉、
、同時再加添雪梨醋夠哂醒胃、
係這個炎熱冇胃口天氣😞、食番碗我覺得都幾好☺️!

牛油果奶昔 $48

呢一杯牛油果奶昔好有營養又健康🤔、賣相睇得又飲整杯淡綠色
、上面加添忌廉花令到更加香口綿滑又好飲!

溫室蜜瓜沙冰 $68
呢一杯蜜瓜沙冰係這個夏天飲番杯、整杯賣相淺綠色綠悠悠好有夏日清爽感😚、飲到入口消暑又解渴清凉、配埋温室蜜瓜每一啖入口甜入心☺️!

2025-08-10
午餐
2025-08-06 245 浏览
成日行商場經過東京撈麵過江龍~麺屋こころ (KOKORO TOKYO MAZESOBA) 都覺得好正咁,最近留意到KOKORO新出咗「海膽濃湯系列」,超吸引,就去咗試下!「海膽濃湯系列」有海膽撈麵及海膽沾麵,都係以100%新鮮空運海膽製作。我揀咗海膽沾麵 ($168),麵條口感煙靱彈牙,好易掛汁,沾一沾鮮香嘅海膽汁,每一啖都鮮味十足!鯡魚子份量都超級慷慨,口感爽脆,食落口感更加豐富!海膽沾麵仲有埋烤豬腩肉,增添油脂芳香!建議加$32追加多一份海膽,會更加滿足!正宗全料東京撈麵 ($109)係餐廳招牌,配料足足有12款之多!有豬腩、生蛋黃、辣肉碎、溏心蛋、紫菜、蔥花、韭菜、竹筍、紫菜碎、生蒜、魚粉等等,可以一麵四食--先食原味,然後加入即磨黑胡椒,跟住落KOKORO秘製香醋,最後可以請店員要求一碗免費迷你白飯混合餘下配料及醬汁。呢碗撈麵不愧係招牌,麵條有口感,味道辣辣地,好惹味!飲品方面好有特色,日式茶飲Nomimono系列以日本傳統茶作主打,嚴選日本有機茶園種植之茶葉。抹茶紅豆拿鐵($42)既有茶嘅甘醇,又有日本牛乳嘅奶香,加埋軟綿綿嘅紅豆,充滿日式風味。抹茶奶蓋拿鐵($50)多咗芝士

呢碗撈麵不愧係招牌,麵條有口感,味道辣辣地,好惹味!

抹茶奶蓋拿鐵($50)多咗芝士奶蓋,飲落口感更加香濃順滑,而且芝士嘅咸香亦都同茶嘅香味好平衡。
2025-08-20 0 浏览
送完星朗返學🎒約咗朋友食日本沾麵!位於元朗YOHO MAX 的KOKORO!佢哋嘅麵條都係日本師傅親手製作~抹茶飲品都好出名👍今期推出海膽沾麵好吸引!入到去見到師傅製作麵條好治癒~環境舒適!裝修風格以白色為主調簡約風~美食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🩵正宗全料東京撈麵成碗撈麵好足料裏面有肉燥、炙燒叉燒、生蛋黃、紫菜絲、蔥花、魚粉等配菜,層次好豐富,生蛋黃是靈魂所在!戳破蛋黃後,濃稠的蛋液成最天然的醬汁,包裹每一根麵條,使其口感變得無比順滑、濃鬱,並柔和了其他刺激的味道。🩵海膽沾麵麵條帶著濃厚的海膽醬汁入口,每一啖海膽的鮮甜和creamy的口感,極度滿足。高湯的複合鹹鮮味、醬油的香氣會慢慢浮現出來,與海膽的味道交織在一起。🩵抹茶拿鐵加抹茶牛乳雪糕👍👍📍 麺屋こころ (元朗)元朗朗樂路1號元點1樓B101-B102號舖

美食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🩵正宗全料東京撈麵

🩵海膽沾麵

🩵抹茶拿鐵加抹茶牛乳雪糕👍👍
📍 麺屋こころ (元朗)
元朗朗樂路1號元點1樓B101-B102號舖
2025-08-19 0 浏览
這家沾面愛好者必試,味道超濃鬱。🥘海膽沾麵:入口充滿濃厚的海膽味,海膽汁十分濃鬱,喜歡海膽的人絕對不容錯過。🍲正宗全料東京撈麵:麵條加了獨家醬會略帶小辣,整碗麵料豐富,配有糖心蛋、紫菜、叉燒以及流心蛋等配料。🍹日本水果冰茶:我非常喜歡這家店的飲品,種類繁多,既美味又好看。冰茶搭配沾麵,飲用時清涼可口,十分搭配。🍵🍦抹茶雪糕抹茶拿鐵:我喜歡這個飲品,因為可以吃到雪糕,茶味恰到好處,不會過於苦澀,是我喜歡的茶度。
這家沾面愛好者必試,味道超濃鬱。

2025-08-15 0 浏览
🍜 香港都食到超高質海膽沾麵🍜.呢日元點行街,俾海膽吸引左😍真的好想念日本海膽拉麵,仲見到住戶有折扣,即入去試下😋.🍜海膽沾麵超級足料😍滿滿肉粒,巨量飛魚籽,蔥、紫菜,100%新鮮空運海膽,加$32仲可以追加😋 海膽汁大滿碗,仲可以再添🤩鮮度大大提高!拉麵十分有咬口,口感超濃郁超CREAMY👍🏻➡️ 每日限量發售,售完即止.🍜 正宗全料東京撈麵真的好豐富!自家製撈麵,配上豬腩、生蛋黃、辣肉碎、溏心蛋、紫菜、蔥花、韭菜、竹筍、紫菜碎、生蒜及魚粉,十分美味😋仲會教埋你點食!✨建議食法✨➡️ 先戳破日本蛋黄並完全攪拌享用撈麵原味➡️ 享用三份一後,加入即磨黑胡椒提升香氣➡️ 享用三份二後,添加KOKORO秘製香醋增加醒胃感➡️ 享用撈麵後,可向店員要求一份免費迷你白飯,加入碗内並與汁醬攪拌享用.大讚呢到日式特飲做得十分出色👍🏻今次點左焙茶拿鐵加北海道牛乳雪糕和3.7抹茶雪糕抹茶拿鉄,十分香滑,甜度剛好,茶味濃厚,高質👍🏻.真心食到日本味道!環境光猛闊落,店員人又好好,有多間分店經過一定要試下!
🍜 香港都食到超高質海膽沾麵🍜

🍜海膽沾麵
➡️ 每日限量發售,售完即止

🍜 正宗全料東京撈麵
✨建議食法✨
➡️ 先戳破日本蛋黄並完全攪拌享用撈麵原味
➡️ 享用三份一後,加入即磨黑胡椒提升香氣
➡️ 享用三份二後,添加KOKORO秘製香醋增加醒胃感

2025-08-09 119 浏览
元朗YOHO MIX商場有一間日式麵店@kokorohkg ,今日終於有機會去試下啦店內裝修簡潔舒服,以白色為主,環境好舒服,KOKORO推出海膽濃湯系列,有海膽撈麵同海膽沾麵,每日仲要限量發售,海膽控嘅我今次一定唔會錯過啦😍🍜海膽沾麵🍜100%新鮮空運海膽滿滿一碗熱辣辣超濃郁嘅海膽汁海膽好新鮮,好Creamy,入口即溶😋麵條煙韌彈牙而且飛魚籽份量超巨量😍口感爽脆仲有烤肉,蔥絲同紫菜,一啖麵沾一下濃郁嘅海膽汁,真係超級滿足🍜正宗全料東京撈麵🍜呢個係店內招牌人氣撈麵,一碗麵有幾款享受職員都好細心講解幾款唔同食法首先戳破日本蛋黃攪拌先享用撈麵嘅原味之後再加入黑胡椒及辣椒粉差唔多食咗三份二之後加入佢哋秘製嘅香醋汁,感覺真係好唔同,酸酸地好醒胃👍🏻👍🏻🍹海鹽菠蘿沙冰🍹酸酸甜甜,加上微微嘅海鹽同菠蘿肉,真係啱哂啱晒夏天🍹白桃沙冰🍹比較清新,而且有淡淡的白桃果肉,都好唔錯@kokorohkg元朗朗樂路1號元點1B101-B102號舖#撈麵 #kokoro #海膽沾麵 #東京拉麵 #海膽 #元朗 #delicious #香港美食

🍜海膽沾麵🍜
100%新鮮空運海膽
滿滿一碗熱辣辣超濃郁嘅海膽汁
海膽好新鮮,好Creamy,入口即溶😋
麵條煙韌彈牙
而且飛魚籽份量超巨量😍口感爽脆

🍜正宗全料東京撈麵🍜
呢個係店內招牌人氣撈麵,一碗麵有幾款享受
職員都好細心講解幾款唔同食法
首先戳破日本蛋黃攪拌先享用撈麵嘅原味
之後再加入黑胡椒及辣椒粉

🍹海鹽菠蘿沙冰🍹
酸酸甜甜,加上微微嘅海鹽同菠蘿肉,真係啱哂啱晒夏天

🍹白桃沙冰🍹
比較清新,而且有淡淡的白桃果肉,都好唔錯

@kokorohkg
元朗朗樂路1號元點1B101-B102號舖

元點內的這間東京拉麵店主打日式拌麵,剛好有超吸引的季節限定海膽系列,便約了友人去試! 🥢海膽沾麵($168)海膽沾麵湯底內有洋蔥粒,海膽湯十分香濃、濃淡適中,海膽味鮮甜,麵內還有新鮮空運海膽、大量飛魚籽、豬腩肉粒及蔥絲🥰吃到最後,店員主動來問要不要加入清湯,把剩下的海膽湯也喝完!這家拉麵的麵質及粗幼度也剛剛好,原來是用店內的製麵機新鮮製造的,非常推介! 🥢明太子忌廉撈麵($99)友人點的,明太子份量超多,豬腩肉軟腍且香,拌入生蛋黃、香蔥及小量香醋等,整體鮮香開胃!而吃到剩下一點麵時,如不夠還能加飯變成拌飯 🍵抹茶奶蓋拿鐵($50)將咸甜的奶蓋加入香濃抹茶內,非常推介 🍹日本水果冰茶($42)香甜的蘋果青檸茶,非常清爽

🥢海膽沾麵($168)

🥢明太子忌廉撈麵($99)

🍵抹茶奶蓋拿鐵($50)
將咸甜的奶蓋加入香濃抹茶內,非常推介

🍹日本水果冰茶($42)
香甜的蘋果青檸茶,非常清爽
2025-08-09
  • 海膽沾麵
  • 明太子忌廉撈麵
2025-08-06 147 浏览
上星期日晏晝去形點行街,見到有海膽系列同明太子撈麵又唔使點等位馬上入去試海膽撈麵 $168海膽creamy,有光澤好吸引海量蟹籽、海苔碎、葱、無菌蛋同海膽醬撈埋一齊麵條掛滿濃厚海膽既鮮味,置身於海洋一樣鍾意海膽既朋友唔好錯過明太忌廉撈麵 $99有個牌教點樣食,先食原味,跟住再落雪梨陳醋兩塊燒肉肥瘦均勻,明太子份量十足我同朋友都幾鍾意加左雪梨陳醋後味道好fresh 好解膩,仲有少少甜,好特別3.7海鹽雪糕焙茶拿鐵雪糕溶化後慢慢滴落焙茶拿鐵咸甜口感永遠係絕配芝士奶蓋冷萃咖啡呢個係視覺同味覺既享受設計十分吸引~裝住芝士奶蓋既鐵筒仔搖呀搖咁慢慢倒落去~芝士味濃郁,冷萃咖啡都唔錯
上星期日晏晝去形點行街,見到有海膽系列同明太子撈麵
又唔使點等位馬上入去試

海膽撈麵 $168
海膽creamy,有光澤好吸引
海量蟹籽、海苔碎、葱、無菌蛋同海膽醬撈埋一齊
麵條掛滿濃厚海膽既鮮味,置身於海洋一樣
鍾意海膽既朋友唔好錯過

明太忌廉撈麵 $99
有個牌教點樣食,先食原味,跟住再落雪梨陳醋
兩塊燒肉肥瘦均勻,明太子份量十足
我同朋友都幾鍾意加左雪梨陳醋後味道
好fresh 好解膩,仲有少少甜,好特別

3.7海鹽雪糕焙茶拿鐵
雪糕溶化後慢慢滴落焙茶拿鐵
咸甜口感永遠係絕配

芝士奶蓋冷萃咖啡
呢個係視覺同味覺既享受
設計十分吸引~裝住芝士奶蓋既鐵筒仔
搖呀搖咁慢慢倒落去~
芝士味濃郁,冷萃咖啡都唔錯

2025-08-03
  • 明太忌廉撈麵
  • 海膽撈麵
2025-08-04 86 浏览
落雨天吾想出去街外,最好去商場食lunch,呢間日式麵店整間都白色裝修,望落簡約、乾淨俐落,見到有個玻璃窗可以望到有人系到整麵條。海膽沾麵 $168新出系列,熱辣辣金黃色既海膽湯底好濃味,味道會偏少少咸,加埋麵一齊食味道中和左,岩岩好 另外麵碗仲有海膽、燒過既肉、蟹籽、蔥絲同紫菜,粗身既麵條有小麥、口感幾煙韌,有咬口感。正宗全料東京撈麵 $108呢碗撈麵有好多料,2大塊豬腩肉、辣肉碎、溏心蛋、紫菜、蔥花、韭菜、竹筍等等,中間有隻生雞蛋,用黎將生蒜、魚粉同麵撈埋一齊,因為有辣肉碎,味道有dd辣。麵同之前個碗一樣都係自家製麵,有生雞蛋既關係令麵條更掛汁。另外佢有幾種食法,第1種最簡單食原味,撈完直接食,第2種加黑胡椒,第3種加醋,食到最後可以加啖白飯,撈埋碗底d汁一齊食。味道黎講個人比較鐘意海膽沾麵,因為味道比較鮮味d。牛油果奶昔 $48牛油果奶昔比較特別,lunch time飲對身體幾有益,味道唔錯幾好飲。抹茶latte配抹茶牛乳雪糕 $52抹茶latte比較正常,無咩特別,不過有抹茶雪糕食。

海膽沾麵 $168

正宗全料東京撈麵 $108

牛油果奶昔 $48

抹茶latte配抹茶牛乳雪糕 $52
抹茶latte比較正常,無咩特別,不過有抹茶雪糕食。

2025-06-26 344 浏览
今日去左呢間白色為主嘅日本拉麵店,我係俾佢嘅環境同埋門口嘅甜品餐牌吸引左入去試,佢嘅拉麵湯底,都係奶白色嘅😆🍜雞白湯拉麵【$99】雞嘅湯底,呈奶白色,味道十分濃郁,叉燒都夠淋,如果多多一兩塊叉燒就仲好喇😆🍜豆乳白味噌肉白湯拉麵【$109】湯底奶白色,香濃奶味及豆乳味,但又唔會覺得膩,叉燒夠多🍜鹽味拉麵套餐【$89】👶🏻兒童餐,湯底清清地,適合兒童,有飲品有玩具👍🏻🐔炸雞球3件【$33】炸雞無咩特別,個人覺得有啲貴😅🍦抹茶新地【$75】有幾個層次,最底層係芝士蛋糕,中層焦糖餅,面層有啲cream有麻糬,有雪糕🥤抹茶拿鐵【$30】抹茶味香濃,夠滑

🍜雞白湯拉麵【$99】

🍜豆乳白味噌肉白湯拉麵【$109】
湯底奶白色,香濃奶味及豆乳味,但又唔會覺得膩,叉燒夠多

🍜鹽味拉麵套餐【$89】
👶🏻兒童餐,湯底清清地,適合兒童,有飲品有玩具👍🏻

🐔炸雞球3件【$33】
炸雞無咩特別,個人覺得有啲貴😅

🍦抹茶新地【$75】

🥤抹茶拿鐵【$30】
抹茶味香濃,夠滑
2025-06-22
  • 抹茶新地
2025-06-19 441 浏览
今日去元朗探朋友,我當然問朋友元朗有咩好介紹。佢推介左YOHO mix 日本人氣過江龍拉麵店Kokoro經過門外已經比佢地嘅日本風裝修吸引住,環境乾淨座位闊落非常適合打卡。 佢哋嘅食物質素相當唔錯。今次叫咗柚子鹽味拉麵- 湯底香濃而且帶有淡淡柚子味非常醒胃,麵質煙韌適中,配上嫩滑嘅叉燒加埋溏心滷蛋,朋友也讚不絕口仲話可以食番東京嘅味道👅平時食開日本拉麵總是有熱湯的,第一次試日本撈面令我一試愛上左。 我揀了正宗全料東京撈麵,材料豐富有自家制麵條煙煙韌韌,腩肉,辣肉碎,溏心蛋,紫菜蔥花,竹筍配埋生蛋同醬汁拌埋一齊食口感豐富,啱晒夏天食👍紫薯latte- 飲品外觀已好吸睛,味道也不太甜,紫薯味香濃,prefect match~

2025-06-16 489 浏览
路過元朗,見到鋪頭門面個覺得幾吸引,成個白雪雪比人感覺好乾淨,於是乎入去試吓🤩呢道環境好舒適,好適合享受下me time❤️🫶🏻明太子忌廉撈麵呢道撈麵以明太子為主料,搭配濃郁既忌廉醬,口感十分滑順🤤麵條煮得恰到好處,彈牙之餘又唔會過軟,與醬汁結合非常完美👍🏻明太子既鮮味與奶香相輔相成,令整道菜品充滿層次感。此外,仲有蔥花點綴,增添左風味同視覺效果🥰🥰🫶🏻紫薯拿鐵紫薯拿鐵既顏色十分吸引人,呈現出美麗紫色,視覺上十分誘人😍紫薯既香甜與咖啡濃郁完美融合,令人每一啖都可以感受到唔同既風味❤️奶泡質地細膩,增加左飲品豐富感☺️☺️

🫶🏻明太子忌廉撈麵
明太子忌廉撈麵

🫶🏻紫薯拿鐵
紫薯拿鐵

明太子忌廉撈麵
紫薯拿鐵
2025-06-04 580 浏览
元朗呢間日本隱世麵店,店內環境白雪雪,感覺好舒適,店舖除咗有拉麵食之外,仲有小食同飲品比你揀。由元朗地鐵站C出去,去YOHO MALL,真係夠哂方便今次試咗 [ 柚子鹽味拉麵 ],又抵食又大碗,個湯底清淡但夠味,柚子香氣令整碗拉麵有種清新感,飲落去好舒服。麵條滑溜,吸收哂啲湯汁,食落仲有一陣柚子香同一般餃子外形唔同嘅 [ 雞皮餃子 ] 餃子皮係用薄脆香口嘅雞皮包住,咬落餡料鮮嫩多汁,餡料分分量多,食落味道豐富食拉麵配番杯 [ 紫薯拿鐵 ] 色澤好靚,由最底層嘅深紫色到淺層嘅淺紫,好夢幻嘅感覺,飲落去甜而不膩,紫薯香味同咖啡完美融合,好味道麺屋こころ朗樂路1號元點1樓B101-B102號舖

麺屋こころ
朗樂路1號元點1樓B101-B102號舖
2025-06-04
2025-05-26 566 浏览
呢間白雪雪日本麵屋好搶眼,係元朗yoho mix,環境乾淨舒適。今次我地試左明太子忌廉撈麵同豆乳叉燒拉麵🍜兩樣都超好食呀!呢個撈麵係好得意嘅,因為有多重食法:首先佢係冇湯, 一開始將個面」麵撈勻食,食少少再加入黑胡椒,食到剩返三份一,可以再加啲黑醋落去。三個味道完全不一樣體驗,好有層次!如果食晒個麵唔夠飽嘅仲可以問店員拎一小碟免費嘅飯撈埋啲醬汁食。我自己就覺得好飽啦,因為呢個叫咗大size!另外個豆乳叉燒拉麵,朋友都話超級好食,我試咗個豆乳湯,非常濃郁,有好香嘅牛油同奶味,最緊要係豆乳味都好出,麵條超滑口,同埋叉燒片好多,性價比好高,。最後仲order咗一個大杯嘅抹茶新地,呢個我真係幾推薦,一層層好多嘢食,食到最底係一舊芝士蛋糕嚟,有啲意想不到!抹茶雪糕係用3.7北海道牛奶做,味都好香,好滿意嘅一餐!推薦比大家 🤩🤩🤩
2025-05-12 364 浏览
食物可以,但出餐比較耐,侍應服務一般,服務態度沒有笑容,感覺唔親切,尤其我不是 Yoho 住戶的態度感覺睇不起人,不會再去🫤新城市廣場分店比他們服務好很多,態度親切
2025-05-12