2010-06-06 21 浏览
早上體完電影就已經下午1點半了,男友無吃早餐,我地馬上飛到王家沙度穩吃。又一城入面每間食市都要排隊,非常恐怖,王家沙都唔例外,我地等左大概15分鐘終於可以開餐啦。皆因我地系等既時候就已經點好要點的東西,所以一埋位就馬上遞上菜單上菜,效率速度快啊。跟住唔洗5分鐘,陸陸續續就有菜上,恩恩,都算快手啦。上海燻魚(48):食左咁多間上海餐廳,都系覺得依間做法最令我中意。我唔系食家,只知道食落口感好好,熏既味道好浓,而且鱼算系好多骨丝,真系回味无穷啊。王家沙牛肉饼(28):无吃。因为之前吃左九龙城既牛肉饼,依过真系麻麻啦。上海蟹壑黄饼:以为入面系蟹子,原来系蔬菜馅,不过表层算松脆啦,一般般。王家沙担担拉面:order左个辣既,汤汁唔错,几浓下,都系规中规举。宋嫂鱼羹(32):好细碗啊,男友话珍贵喔,而且鱼肉好。不过吃左几啖就好滞好漏了。今日算系我地拍拖3个月纪念,碰巧第一次吃饭都系依度,感觉特别,多谢你为我所做一切。
美味熏鱼
2010-06-05