2023-01-10 3397 浏览
重开的丽晶酒店同昔日的洲际酒店感觉上好似差不多,变化唔算好大,元旦日去试左Lunch Buffet!Buffet台熟食区种类都几多,另外雪糕柜一睇已经心心眼😍,如果唔系天气咁冷真系想试晒所有口味,太吸引!甜品区相当吸晴,尤其有多款巨大既蛋糕,睇相或者感受唔到,有几款原个既蛋糕系又高又大个的,视觉上睇落真系好吸引,但系实际上系拎既时候系有难度的,而且每一件都实在太大件,如果唔系有几个人分黎食既话,一个人根本无可能试晒咁多款,甜品质素果然无令我失望,记得以前我都觉得洲际既Buffet当中甜品系最好食既,而且每一件都包得好好, 好易拎好有精致感,我最难忘既系拿破仑,可惜依家无左…… 仲有一点就系缺乏水果类,如果有多D切件水果或者一大盘切粒既水果供应会更好!冻海鲜类质素唔错,寿司好睇唔好食,D寿司饭偏硬,中西汤都好饮,熟食大部分都好食,其中有一款即整既韩式煎饼味道真系麻麻,如果可以改为日式既海鲜广岛烧应该会更吸引!烧牛肉好食,汤粉就一般……甜品我系绝对推介,我只能说呢类甜品款式都系我喜欢的😍,唔好错过放系最边位既曲奇及小蛋糕🤤,有时越唔起眼既就越好食😏,原个蛋糕我试左三款都唔错,马卡龙无论质地

甜品我系绝对推介,我只能说呢类甜品款式都系我喜欢的😍,唔好错过放系最边位既曲奇及小蛋糕🤤,有时越唔起眼既就越好食😏,原个蛋糕我试左三款都唔错,马卡龙无论质地及内馅既味道都好味👍,最后雪糕当然唔可以错过,几饱都要试😉!我已将最大既食力留俾甜品区,可惜甜品胃容量有限😑,最后每人包一杯餐饮,我地俩口子都叫热柠茶,送来既时候系一个几大下既球形茶壶,圆圆的好可爱,大大壸既茶够多好啱喜欢饮茶的我,整体Buffet感觉唔错,服务固然殷勤,收碟亦快,值得推介!
2023-01-01
用餐时段