2023-11-23
呢排多咗去旅行,成日食第二度啲嘢,今日終於有時間留低喺香港,咁就喺香港搵嘢食啦,其實識食嘅話,香港係可以食勻晒全世界啲嘢嘅,你介紹畀我,我介紹畀你,咁就可以食多啲,再食多啲。首先叫咗個前菜,嗌既原因係隔離檯點咗,成個過程覺得好得意,咁就来“玩火”吧。除咗好玩,當然個味道亦非常之唔錯“火魔醉蜆”啲蜆够鮮甜,带D酒味,蜆不醉來人自醉😋😋“法式香煎盲鰽魚柳配檸檬香草”個魚煎得好香, 肉眼所見魚肉好厚,而食落新鮮,仲有D薯蓉搭配,非常之唔错;“蟹籽忌廉汁蟹肉燴意大利飯”係另一個餐,可以食到啲鮮味的蟹肉,啲飯粒粒分明,蟹籽忌廉汁溶入飯中都係好味的。跟個set的飲品係檸檬茶和橙汁都好飲。睇menu時了解到店主決意開店的原因係事源有一次店主在吃外賣時,發現現時香港餐廳的食物質素每況愈下,難吃到店主無法忍受的地步,所以決定自己開店,做一間真正有質素又美味的餐廳。睇來都做到👍