同朋友做完尖突然間想食泰國嘢,酸酸辣辣好開胃,走咗入食街咁岩見到依間叫船皇幾特別,裝修尚算特別幾有泰國特色。點左兩個船皇湯麵加底貪佢唔使諗($66)強烈建議大家加辣,其實之前都食過船皇,佢嘅湯底酸酸辣辣好開胃好正,係有種魔力吸引你再嚟食多次👍🏻非常適合夏天。而且佢都好足料,不同肉類都喺晒度,真心滿足。之後叫咗個秘醬通菜($14)因為太好食嘅關係,好食到唔記得影相,佢嗰醬又係以酸味為主,非常吸引舌頭。最後覺得佢啲烹調調味好吸引所以忍唔住叫多咗三串辣味魷魚鬚($42)燒得好香口,濃濃的魷魚香籠罩着口腔,而且佢個沙嗲醬酸酸辣辣都好吸引,令人流晒口水呀!雖然啲食物係有佢嘅魔力有佢吸引之處,但係依度又唔提供水,又冇牙籤,呢兩點真係認真要改善啦,不過整體來講主要都係想泥食嘢所以食物質素OK就得啦,而且佢價錢亦都幾抵。

船皇湯麵(金邊粉)

秘製沙嗲醬燒魷魚鬚

秘製沙嗲醬燒魷魚鬚
船皇湯麵(金邊粉)