2021-08-25
黃竹坑返工真係冇啖好食, 最近都係要出香港仔. 但係都好彩香港仔都有間十三少食~本身一開始都唔知開咗間十三少, 跟住見到好大個廣告話轉角行二十三步就到, 跟住就即刻數住係咪二十三步, 點知又真係🤣平時都係叫開lunch set嘅口水雞同麻婆豆腐, 今次就trytry佢啲酸菜魚, 就嗌咗個滋味二人餐😌 🍲十三少酸菜魚佢上到嚟嘅時候我心諗, 今晚唔使食飯啦.. waitress上餸嘅時候好貼心咁話個湯係煲好耐嘅, 趁熱飲咗個湯先. 咁叫到我哋梗係飲啖湯先㗎啦. 果然係酸味十足~ 而且都真係好多好多魚, 有時幾中意食下酸菜魚或者口煮魚係因為啲魚真係特別滑啲又啖啖肉, 覺得開心~ 🥘麻婆豆腐呢個餸我已經食咗無數次, 覺得唔係好辣, 撈飯一流!🥚椒麻皮蛋呢個真係第一次食, 兩個人食咁大碟皮蛋都係第一次, 中意食蒜嘅朋友真係有福la, 因為佢都好重蒜味~🧇紅糖糍粑其實食到好飽見到呢個係有啲驚, 但係佢呢個甜品又真係幾正喎, 紅糖唔係太甜, 幾啱我哋食~
🍲十三少酸菜魚
🥘麻婆豆腐
呢個餸我已經食咗無數次, 覺得唔係好辣, 撈飯一流!
🥚椒麻皮蛋
🧇紅糖糍粑