2018-08-19 24 浏览
今日心情想飲酒,係太和消防局個邊行行下揾食,見到哩間有串燒同手工啤酒!!二話不說就入左去!好彩早入去,間舖都幾細,得10個位,我地係最後一張二人枱,我心諗:8點都未到,咁快爆。。。入到去首先俾個出菜位既上面一排唔同年份既「響」嚇親!連特別版都有!不過我估係老闆珍藏,無得飲🤣叫得做酒場,佢地「酒」既選擇都唔少!最吸晴的一定係手工啤酒!仲有差不多10款㨂!雖然我對手工啤唔熟,第一次試,我叫左Dog days,店員話有花香味,雖然我覺得係荔枝味,但係幾好飲喎!之後就點菜啦!選擇都唔少👍👍有牛、有豬、有雞、有羊、有海鮮、有菜。我地叫左和牛串、牛舌、豬頸肉串、羊肉串、免治雞肉軟骨棒、虎蝦串、焗廣島蠔、焗扇貝。個人最推介係廣島蠔!廣島蠔啖啖肉同芝士,食完好想encore! (我終於明白點解個menu係有半打叫😂)之後第二推介,就係個免治雞肉軟骨棒!出面店好少會有生鵪𪂹蛋俾你點!但係這個係日本食法!風味係唔同d!仲有一個我估我食左都會推介既:燒茄子!我見枱枱都叫!最衰我老公唔食茄子🤬!搞到我無得試!因為佢條茄子真係好大條!仲要鐵板上!就好似据扒咁!見住隔離食,我都流哂口水🤤可惜😖老公話最正係間舖既氣

可惜😖

老公話最正係間舖既氣氛,因為播住久遺了的廣東歌,一邊吹水飲酒一邊食串燒,真係幾唔錯!可惜係間舖真係細,我地都唔敢坐太耐,因為出面好多人等,應該都係做番附近街坊生意吧?見「老闆」(好似係)抱住隻狗同出面等位既人傾計,我估應該係街坊吧?!

嗯,揾到好野食,滿足。

下次再來,一定要食燒茄子