2023-09-05 110 浏览
較早前同友人來到🫰🏻中華小館🫰🏻食大餐,位於灣仔,位置好方便,裡面既環境好寛敝,入門口已有職員招呼,😇好幸運可以去到一間咁好食既酒樓,我同友人都食到讚不絕口,價錢方面公道合理,質素非凡,😗以下係我地試過,好有水準既菜式☺️😍泡椒魚皮😍魚皮做得好甘香,入口即化既又有口感,帶有微微既辣味,令人回味無窮,同時有富豐既層次口感,絕對係海鮮受好者必食😎😎😍燒腩仔😍呢一道係傳統既中式燒腩仔,腩仔要經過特別處理同烤製,先可以做到肉質鮮嫩,外皮烤到微焦香脆,再有燒烤既香氣,亦係好有豐富口感同味道🥳🥳😍奶油蝦😍呢一道美食好吸睛,大蝦經過剝殼處理,用奶油煎炒到金黃色,蝦肉既新鮮又多汁再配合佢既自家製醬,簡直係食得享受🤩🤩😍玫瑰豉油雞😍呢一款雞令我留下深刻印象,嫩滑既雞肉,雞肉嫩滑又鬆軟,帶有鼓油調味仲有淡淡清香既玫瑰,呢個菜真係好出眾,所以好難忘🤩🤩🤩
😍泡椒魚皮😍
😍燒腩仔😍