2020-03-22
最近,很多酒店都暫停供應自助餐,卻推出了一系列的套餐優惠。如果想外出吃飯但又怕同人逼,去酒店用餐可能會是一個不錯的選擇。3月20日至4月30日期間 ,如心酒店Cafe Circles星期四至星期日,推出「任點任食」晚市套餐,原價$438/位,首50位客人可享55折優惠,其他客人都有6折優惠!前菜就點了刺身盛合及冰鎮海鮮,海鮮種類很多,包括鮑魚、蟹腳、青口、大蜆、翡翠螺、鮮蝦、小龍蝦;刺身也有不同款式,各人找到各自的喜好。另外也有雜錦風乾火腿伴鮮瓜及煙三文魚,味道正常。 至於主菜,每位限選兩份,我們今晚選了兩種牛扒,兩款都各有特色,但我個人比較鍾意牛仔骨:紐西蘭頂級牛柳岩燒美牛仔骨可惜已經好飽,下次想試試燒羊脾同印度咖喱。但係食甜品永遠有另外一個胃,晚餐嘅甜品有好多選擇:Haagen-Dazs 雪糕、野莓雜錦鮮果盤、藍莓芝士餅、Tiramisu、麵包布甸,以及中式糖水,我地怕西式甜品太漏,所以叫了兩碗中式糖水,非常滋潤美味。吃到飽飽,每人都不用$300埋單!認真超值!
另外也有雜錦風乾火腿伴鮮瓜及煙三文魚,味道正常。
紐西蘭頂級牛柳
岩燒美牛仔骨
可惜已經好飽,下次想試試燒羊脾同印度咖喱。
但係食甜品永遠有另外一個胃,晚餐嘅甜品有好多選擇:
吃到飽飽,每人都不用$300埋單!認真超值!