2023-01-31
中環既Aria係意大利餐廳,座落係蘭佳芳加州大廈24樓,有華麗的裝修,用左大量落地玻璃,可以望到周圍的高樓大廈🏙️景觀開揚有居高臨下的感覺。建議早啲book位睇下request 窗邊位😚今次食到佢地既Weekend Brunch 真心好滿意😍自助吧重中之重係多款海鮮,有生蠔、龍蝦、蟹腳、麵包蟹、蝦、青口、螺。大家都係食海鮮先🦞我地咁岩坐係海鮮吧隔離,好方便,都睇住佢refill得好快👍🏻生蠔唔算好大隻但都好新鮮,龍蝦好大隻多膏,食得最多係蟹腳,痴線好好肉,又係好鮮甜,我地覺得呢啲先係主菜。佢仲有燒蟶子,好大隻😋拎左幾轉食到個人好凍,就開始食下其他野🤣出面仲有好多款沙律、熟食、芝士、甜品雪糕等等🍨雖然食唔晒咁多款,但真係見到都開心🤪除左自助吧,仲可以加主菜,多人既話都建議加一兩樣,佢地既意大利菜都真係幾有水準💯我地揀左燒乳豬同海鱸魚,燒乳豬燒到皮脆肉嫩。無睇清楚menu海鱸魚係成條上🐟真係好誇張,不過好好食,魚肉比較緊緻,食起來比較有嚼勁。Weekend Brunch包左杯咖啡或茶,想chill啲可以叫埋酒飲,呢個weekend就Perfect了🥰🔸Broiled Suckling Pig
今次食到佢地既Weekend Brunch 真心好滿意😍
🔸Broiled Suckling Pig, Cabbage, Pumpkin Foam $128🐷
🔸Grilled Whole Seabass, Amalfi Lemon $198🐟
📌Openrice 訂位Weekend Brunch買三送一優惠💯 @ariaitalian
$668 per guest
📍#ARIA (#中環美食)
中環德己立街30-32號加州大廈24樓
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎