2010-12-13
今日睇完某食家的介紹, 專程去食地點: 不方便,揸車無得泊, 要老完行樓梯, 過天橋再行上山, 有老人家就免喇 去到登記: 經理話無訂桌無位, 要等, 但無飛無野, 人只係企0係度, 最後我地見前面露天座位在空枱, 就自己坐低衛生: 極差!!! 等左好耐終於有人擺位, 勸大家一定一定要洗拎黎的杯碗 因為.....今日交到我手的筷子, 難以致信, 竟然好似叫我幫手洗一樣, 上面仲 '痴'有污物, 我睇到都已經作嘔....... 之後我地全家用熱水「消毒」哂所有碗筷食物: :離譜 huffy: 我地一家四口, 叫左個4人餐, 有 8個餸 蟲草鮮鮑海螺---->最後放左一碗白色0既野, 我攪下見到d豬肺,以為黎錯, 叫個部長過黎問, 佢先話, 原來原本個湯0係廚房倒瀉哂, 我地 飲就飲唔飲就無, 一係轉粟米魚肚羮, 我話﹕「下? 蟲草變豬肺?」 粟米炒斑球------->最後係一般0既粟米斑塊 杞子浸鮮蔬--------
衛生: 極差!!!
等左好耐終於有人擺位, 勸大家一定一定要洗拎黎的杯碗
之後我地全家用熱水「消毒」哂所有碗筷
食物: :離譜 huffy:
我地一家四口, 叫左個4人餐, 有 8個餸
粟米炒斑球------->最後係一般0既粟米斑塊
杞子浸鮮蔬-------->最後係浸白菜仔上面有 d杞子
招牌乳鴿 ---------->一d都唔脆, 仲無味
豆腐花--------------->全晚最有味0既, 因為有得自己加糖水
桂花米榚------------>賣相唔得+無味, 我屋企d桂花仲香
消費: 連加一$692 / 4人, 完全唔值
唔會再去!!!!