2019-04-16
Sunday lunch當然要搵間好餐廳enjoy一下 所以簡左黎中環既steak bar 沿著蘭桂芳既斜路就會搵到 steak bar有兩層 一坐低 店員就好主動行過黎為我地介紹一下個menu 而我男朋友對手工啤酒有點興趣 店員便看食客既喜好再推介較為甜既酒還是重麥味既酒比我地 服務質素是很好的👍-🥩 吉列炸牛扒餐 $188吉列炸牛扒餐包括有沙拉、麻醬豆腐和飯 店員教我們先等牛油整溶了後再等一陣 便把牛扒放上烤大約一分鐘 因為牛扒本身就烤了 這是我吃過最好吃的牛 又好香口既牛扒 肉質完全無筋 放左上去烤完 但外層炸粉仲係好鬆脆😍-🥩頂級板腱牛扒餐 $215頂級板腱牛扒餐包括有沙拉、麻醬豆腐和飯 店員recommend我地點5成熟牛扒 本來心郁郁想嗌7成的 但店員真心建議我地吃5成 我地就試試 因為我地吉列炸牛扒有爐我地可以整翻熟點😋肉質都唔錯 用牛肉鮮味但會有個腱位在中間的 呢間一定會再encore既一間steak餐廳🍽😋
🥩 吉列炸牛扒餐 $188
🥩頂級板腱牛扒餐 $215