2010-11-27 12 浏览
今日我 PaPaccino 又試左款咖啡甜品,話說之前果日上網睇到有人講「不嬲 Italian Tomato的蛋糕都好味」,就諗住慕名去試下啦。今次落左尖沙咀,就揀左同屬「Italian Tomato」o既鐮倉和茶房夢見屋 Yumemiya搵食喇!我呢個愛「啡」之人,就梗係揀左件咖啡蛋糕o黎食啦。看啊!件蛋糕個賣相都幾吸引。蛋糕面頭除左有啲朱古力碎做裝飾,仲有粒合桃添。 食落口,蛋糕o既質感濕潤鬆軟,面層同中間o既咖啡 cream 都幾香滑。而且蛋糕中間o既 cream 仲夾雜左啲合桃碎,為件蛋糕增加口感。整體黎講,蛋糕o既味道都唔錯,惟一可惜o既就係蛋糕面o既朱古力碎,原意係為左外觀靚啲同埋營造層次感,但係朱古力味就略嫌搶左蛋糕陣咖啡味。因為我由有合桃果面開始食起,而蛋糕本身o既咖啡味已經唔算濃,唔算太抵食。最後,如果大家對飲飲食食有興趣,可以黎我個Blog 睇下架。http://hk.myblog.yahoo.com/call-freebreak

說真的,蛋糕唔似值廿幾蚊...

外表都算ok~

蛋糕面d 朱古力碎太搶味...

3 分钟 (外卖自取)