2018-01-29 131 浏览
日日食餐蛋麵多士好鬼悶,想食一盅兩件,但又怕去茶樓等位。放假就話同你去茶樓慢慢等,慢慢食,平日時間就真係好艱難。今日俾我發現左呢間小型茶樓,可以滿足到我。由落柯打到食完野,唔使45分鐘,快靚正!仲要平!平!平!四份點心加茶錢都只係70蚊。 不過,呢到無得揀飲乜茶,清一式係普洱。比傳統茶樓既普洱淡味d, 茶色亦唔係太濃,其實感覺都幾好,唔會有苦澀味。牛肉球係飲茶必叫既點心,貪佢啖啖肉。雖然肉質比較稔身,但勝在用料新鮮,混合左d馬碲粒和䓤碎,附有少量腐皮。加埋喼汁,將牛肉球既層次大大提升左。豬潤燒賣唔係到到都有得食。😋😋😋豬潤仲要厚切,咬落爽脆配埋自家制肉丸,豬肉混碎蝦肉制成一個乒乓球,大大份又係啖啖肉。叉燒腸粉就失左水準。首先唔夠熱,只可以用暖黎形容。然後,皮合格,唔太厚,滑度可以,但d叉燒就好瘦,仲要嚡口,搞到成碟叉燒腸粉跌晒分。咸水角新鮮炸起,上桌時仲熱,差點燙到個👄。外皮口感煙韌帶甜,餡料咸香,帶點汁水。皮與餡料剛好把甜和咸發揮出火花。不過餡料就少左d,如果唔係仲正。下次我想試下佢地d包點,見人地叫左個大包仲大過個拳頭,好吸引價錢真係一d都唔貴茶位每人2蚊。早餐又多一個選擇了😎😎😎

豬潤燒賣唔係到到都有得食。😋😋😋
豬潤仲要厚切,咬落爽脆

不過餡料就少左d,如果唔係仲正。

價錢真係一d都唔貴

茶位每人2蚊。

早餐又多一個選擇了😎😎😎😎
2018-01-26
$35 (早餐)