2021-03-13
港島區邪惡之選😈 — Sodam Chicken嘅韓式炸雞焗雞放題🍗🇰🇷 ➖➖➖➖➖已經成年冇得去旅行 好想食韓國嘢😭 見Sodam Chicken有個炸雞 + Pizza 放題🍗咁邪惡 又唔算好貴 就諗住去試下🤑 止一止我嘅 “韓國癮”🤣美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🍗 炸雞 + Pizza 放題 (成人 $128/ 小童$68)🍗 額外焗雞同小食 每位+$20🍻 精選飲品買一送一 / 其他主食半價優惠淨睇個menu 已經覺得痴線😂 因為佢嘅選擇都算多 太多嘢想試好易飽死🤤 炸雞同焗雞合共都有15款 仲未計4款pizza同8款嘅小食🙌🏻 由於太多選擇嘅關係 小編就試晒全部味道 揀咗幾款必食嘅心水 推介下俾大家😋✨ 蜜糖芥茉焗雞 & 炸雞首先炸雞同焗雞絕對有分別‼️ 炸雞嘅外皮脆口好多 但係食得多就比較”漏”🙈 焗雞反而有意外驚喜🤩 冇諗過焗到啲雞皮咁脆 食落都冇咁油膩😋 蜜糖芥茉呢一隻味酸酸地 無論係炸定焗都好都係相當惹味👍🏻✨ 檸檬柚子炸雞味道甜甜酸酸 食落感覺有d
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
🍗 額外焗雞同小食 每位+$20
🍻 精選飲品買一送一 / 其他主食半價優惠
✨ 蜜糖芥茉焗雞 & 炸雞
✨ 檸檬柚子炸雞
味道甜甜酸酸 食落感覺有d似西檸雞 不過多左d柚子味🤣 炸雞嚟講佢算好好食 完全唔膩 而且好開胃!
✨ 黃金鹹蛋焗雞 & 炸雞
蛋黃味超級濃!如果你係鹹蛋die heart fans一定要試 不過就真係食一兩舊好 呢個組合太邪惡驚膽固醇爆煲😈😂
🔸 特別推薦💁🏻♂️ 大阪燒炸雞
🍕Pizza 整體就中規中矩啦 味道唔算好突出🙈 口痕當小食食下都可以嘅😂
👅 最後點少得小食呢😋 如果你嫌淨係食炸雞太漏 都可以叫下小食中和下🙌🏻 私心推介牛油粟米 同 炒雜菌!隔住炸雞咁食就唔怕漏啦😆
💰Total: $413
✅ 整體嚟講好驚喜🤩 冇諗過佢嘅雞整得都幾好食 絕對唔係普通放題嘅質素 無論係炸定焗都好都成功鎖住肉汁 非常juicy🤤 而且食物種類都多 包你食到嘔😈
而且店員嘅服務質素好好 非常有禮貌絕對值得一讚👍🏻
💡溫馨提示💡嚟食嘅人都非常之多 建議大家嚟之前book 定位😤
➖➖➖➖➖
📍 Sodam Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓