2019-06-01
男朋友住係呢頭,放工特登過來食。因為佢location 勁方便,係正港鐵站隔離既京瑞廣場一期,而且朋友食過都大讚不絕。因為我真係好喜歡食雞,所以點了半隻招牌麻辣雞煲,但因二人都不太能吃辣,又想感受一下麻辣味,所以叫左小辣,結果辣味岩岩好,又香又唔會太辣,同譚仔既10小有d接近,至於完唔食得辣既朋友,我建議叫BB辣/ 唔辣。雞煲味度非常濃郁,而且漿汁緊緊咁鎖係肉出面,用木鏟快炒幾分鐘已聞到好濃既香氣。而且最特別既係呢到既雞肉入口好嫩滑,絕對唔同出面煲到老哂。想再食得滑d既朋友,我建議一滾起就熄火,保持佢既嫩滑。爆芝響鈴芝士味勁濃,而且即炸,一定要叫。手工即炸魚皮,一咬就聽到卜卜聲,好似食薯片咁。頂級雪花肥牛,牛味好濃好新鮮。菜都幾新鮮,放入熱湯拖一拖,口感爽脆。根據我食左好多間不同的雞煲,真心感受到店主用心去製作呢個雞煲,好難得可以keep到雞肉嫩滑😍而且佢地連火鍋的配料都好特別好高質,真係好味到我們清曬全台美食👍🏻
爆芝響鈴芝士味勁濃,而且即炸,一定要叫。
手工即炸魚皮,一咬就聽到卜卜聲,好似食薯片咁。
頂級雪花肥牛,牛味好濃好新鮮。
菜都幾新鮮,放入熱湯拖一拖,口感爽脆。
根據我食左好多間不同的雞煲,