2024-12-08
最近著手要揀比較健康嘅餐廳,始終都市人容易患上三高,到咁上下年紀係時候要注重營養。而呢間餐廳每樣菜式都標明有幾多卡路里,啱晒重視體重管理人士,唔使自己左計右計吸收左幾多卡路里😆😆自己覺得份量多,兩個女士share一碗都夠飽非油炸手打蝦餅味道:🌕🌕🌕🌕🌘評價:見到個名就好想試,平時見開都係泰式炸蝦餅。呢個標榜非油炸,見到實物覺得好新奇。原來佢係用類似蒸嘅方法去處理蝦滑,用料實在,蝦肉新鮮彈牙,配以一個類似韓式辣醬。辣辣地幾惹味。非常有驚喜😌The Oceanic Vibe味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:名副其實係海鮮盛宴,滿滿新鮮嘅八爪魚同鮮蝦,再配搭半個牛油果,蛋白質滿滿,健康又飽肚。店家細心位在於和風沙律汁係另上,可以因個人口味去調節落幾多醬汁,值得一讚。Popeye punch味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:一上枱仲以為呢個係迷你盆菜嚟,毫不吝嗇嘅雞胸,配搭滑豆腐。本人再私心加咗三文魚,簡直係蛋白質盛宴,用西蘭花同雜錦香菇做配菜。健康又好食,食幾多碗都唔覺得有罪惡感嚟緊冬天仲會有熱食👍🏻👍🏻
味道:🌕🌕🌕🌕🌘
The Oceanic Vibe