2K
2005-10-01 9 浏览
早幾日出camp, 30 個人0係西貢出0黎本來想去坑口稻香飲茶, 但book 唔到檯又搵唔到位, 結果走0左0黎呢間京川滬菜館叫餸食飯.15 個人一檯, 坐得實迫0架喇, 但無辦法, 鬼叫我0地0岩0岩去完camp 咩.叫到一檯0野食0黎share. 醉轉彎味道幾好, 酒味0岩0岩好, 但同好多同類型菜館一樣, 又係衰唔係件件都係雞翼轉彎位置. 計我話, 既然咁唔authentic, 不如佢改menu 叫'醉雞翼' 好過.獅子頭d 芡汁好多, 多到湯一樣@_@ 味道ok, 但d 肉口感太一pat 糊了, 有d 恐怖.干'been' 四季豆... 有d 失望, 肉碎好多, 但唔夠脆口, 又唔夠辣.黑醋排骨個汁酸酸甜甜的, 好開胃好好食!另外有碟類似東坡肉的肥豬肉, 好香, 熱辣辣時撈飯好好食, 但我幾怕肥, 食得唔多.賽螃蟹... 撈飯又係好好食, 但偏watery, 有d 似蛋花湯@_@ 唔明點解咁多雜豆, 我寧願佢落多d 蛋白!無食飯的朋友叫了嫩雞燴麵, 我'畢' 0左少少試, 嘩... 唔鍾意, 湯底太鹹, 食完好口渴, 雞亦唔夠嫩.Total 有> 10 樣0野

黑醋排骨個汁酸酸甜甜的, 好開胃好好食!

Total 有> 10 樣0野, 但我已經唔記得食過d 乜喇. @_@

睇得出裝修好落本, 環境唔錯.
Service ok 啦, 起碼會定時加茶, 又咁多碟餸都無漏單...