2021-05-09
餐廳係駱駝漆大廈入面,見到佢menu都幾多選擇就入去試下佢。 menu 由湯麵、拌麵、刈包、飯類同多款小食都有,好多選擇,同朋友share 食就可以試多啲。招牌紅燒牛肉麵餐廳職員好有心,上枱同我地介紹佢地既牛肉麵係台南口味係偏甜,再就返香港人口味就無咁辣,所以鐘意食得既朋友可以加辣椒醬就惹味啲。牛肉麵湯底偏甜好易入口,牛肉煮得好淋,好食。加上麵質有口感麵幾彈牙。麻辣鴨血呢個麻辣好惹味,佢既辣係有層次,又麻又辣,軟滑既鴨血加上麻辣,好正。鴨血下都有菇、青瓜絲、牙菜等。配主食好好食 !刈包刈包有驚喜,佢無論係口感同味道都好豐富,刈包入面配料好多,有正大舊邪惡既豬腩肉,但入面有酸菜、青瓜同花生平衡返,唔好睇佢細細舊,都幾飽肚下,值得推介! 試管鹽酥菇依家佢做緊推廣,只要like 同share 佢social media,就可以用$10加購。試管入面有唔同既調味粉,紫菜、籽然、辣粉等等,大家可以自己去調味。 佢鹽酥菇用咗啱同既菇,佢炸得好酥脆。黑糖珍珠撞奶、巨峰提子多多珍奶既黑糖味好重,而珍珠都好有咬口。而提子多多唔好睇佢比較淡色,但佢入落去好有多多既味。💕
招牌紅燒牛肉麵
麻辣鴨血
刈包
試管鹽酥菇
黑糖珍珠撞奶、巨峰提子多多