餐厅: 捌壹壹 (奶路臣街)
资讯:

2020-05-09 199 浏览
捌壹壹 旺角❗️选择多抵食川菜❗️好耐冇食川菜,晚市见到OpenRice订座有八折优惠,网上评价又唔错,味道都唔错,的确几抵食!‼️以下列出嘅价钱系原价未打折‼️必食冷锅酸菜鱼 $168川菜餐厅当然唔少得酸菜鱼啦,除此之外佢哋仲有水煮牛肉、鸡煲等等选择,甚至有鲍鱼花胶鸡煲拣添🤩🤩🤩。第一次嚟拣咗佢哋嘅招牌冷锅酸菜鱼🐟鱼嘅份量非常之多,而且真系好滑好滑,配上大量嘅咸酸菜、芽菜、金菇同埋少量宽粉,味道酸酸咸咸,都几好食👍🏻不过啲酸菜都几咸,就咁食就有啲难接受🙈不过其实成个酸菜鱼都系热嘅,唔知点解叫冷锅呢。唔够饱嘅话仲可以将呢个煲变成火锅,有多种配料选择,都几抵食!味道: 4.1/5性价比: 4.3/5葱爆牛肉🐮$98貌似普通,但的确几有镬气,特别系啲葱真系非常之香🥰牛肉份量多又滑,虽然有少少似茶餐厅嘅菜式,但的确几惹味👍🏻。味道: 4.1/5性价比: 4/5尖椒皮蛋🍳$38晶凝通透橙黄色🥰味道系几好,酸酸辣辣。而且皮蛋中间系流心,不过呢一个皮蛋白系爽口啫喱口感𠮶种,我就冇咁钟意。味道: 3.8/5性价比: 4/5 川北凉粉🍜$38川北凉粉系四川菜嘅特色面食,晶凝通透爽口得来又有少少烟韧,不过一款就
捌壹壹 旺角

葱爆牛肉🐮$98

尖椒皮蛋🍳$38
味道: 3.8/5

川北凉粉🍜$38
川北凉粉系四川菜嘅特色面食,晶凝通透爽口得来又有少少烟韧,不过一款就相对上有啲失色,每条都非常易断,缺乏口感🙈主要以醋同埋辣椒油作调味,不过$38来讲的确好大份,当主食用嚟配酸菜鱼都还可以。
味道: 3.5/5

芒果沙冰🥭$32
芒果味道有啲假,似系优之良品芒果糖𠮶只味,唔特别推荐。
味道: 2/5
性价比: 2/5

黑糖糍粑🍡$23
作为烟韧控嘅我真系好钟意食糍粑,如果你都经常食川菜相信对糍粑都唔会陌生。似系炸咗嘅麻薯,外脆内烟银,通常会加上少少黄豆粉,再点黑糖食用,味道甜甜地的确好味😋!
性价比: 4.1/5

红糖桂花冰粉🍧喺Facebook赞好同分享后免费 (原价$23)
喺Facebook赞好仲有免费嘅红糖冰粉添🤩又系一道四川独有嘅甜品,亦系我好钟意嘅甜品。滑脱脱口感有少少似仙草嘅凉粉,晶凝通透,本身系无味,但会加上红糖桂花等等调味,凉凉地最适合用嚟解辣💕!
性价比: 4.3/5

整体来讲大部份菜式质素都唔错,而且以呢个份量来讲的确几平,食咗咁多样嘢埋单都只系三百几蚊,超级饱,间中想食下辣野都可以去呢一间,值得一试
必食冷锅酸菜鱼
葱爆牛肉