2005-10-30 6 浏览
7/10 (Fri)Dinner因為工作太忙,已經差唔多成個月無寫過食評∼今日終於的起心肝!!一個好朋友0既生日,造就左一個好正0既生日會。一行10人,浩浩蕩蕩走入「花水木」!...之前有朋友食過覺得好,所以就作主訂位,詳情如下∼一坐低就俾0左D前菜我地,係髮菜浸0係D醋裡面,味道幾開胃,唔錯∼∼其餘...因為叫0左太多0野,所以揀D特別D既0講:燒軟骨﹣好似有dd七味粉味,好香口,食完都有再encore~串燒拼盤﹣有豬、牛、雞等∼燒到岩岩好又唔會有「乾晒」既感覺。海鮮茶壺湯X2壺﹣好鮮甜呀!!飲到落底真係見到好多海鮮既湯渣∼雖然每人分得一小杯,但真係回味無窮。雜錦天婦羅﹣身為炸精既我∼就算當時已經係半飽狀態,但仍然將各款天婦羅往咀裡送!脆槳炸至脆身,岩岩鎖住水份,材料都新鮮得很。啤酒﹣大杯到兩個人飲都得,如果係女仔,我諗3個人share一杯都可以!(重要既係杯啤酒真係好好飲,好似生力果D...我寧願無得飲。)大大細細總共約$3000埋單,係貴左D,但貴有所值!!
7/10 (Fri)Dinner

大大細細總共約$3000埋單,係貴左D,但貴有所值!!