2017-12-12 161 浏览
觀塘工業區開左無限咁多間cafe, 要間間都試過真係要花啲時間,今日揀左呢間cafe有下午茶tea set, 同酒店就冇得比架啦,不過勝在價錢實惠,而且任坐唔嬲(可能咁岩小人),環境非常闊落,裝修清雅,比人大自然既感覺,好舒服。介紹返呢個鳥籠tea set!!!! 好靚呀!呃like 冇難度!第一層原先係 紫薯沖繩牛乳360布甸 同 是日鮮制迷你蛋糕。但佢今日冇紫薯布甸,就換左第二款布甸比我地,至於個是日蛋糕就係藍苺cheese cake 。芒果布甸好好味!個cheese cake 好飽肚😁😁第二層有 荷蘭忌廉卷,魚子醬吞拿魚麥包,巴馬火腿蟹肉卷。個荷蘭忌廉卷同瑞士卷係一樣味既,魚子醬麥包有小小咸,個火腿蟹肉卷都好味,但應該配蜜瓜會岩啲。😁😁最底層有 自家製真紫薯蓉 同 煙三文魚火龍果雜菜沙律杯。沙律杯入面有火龍果,煙三文魚同車厘茄,啲菜唔多新鮮;個紫薯蓉唔錯,唔太甜,好蓉。👍🏻👍🏻飲品方面加左錢轉花茶。都唔平架(唔記得要加幾錢)原價就$58好在花茶都幾好味,有花香,又大大壺,仲有蠟燭係下面保溫,個杯仲好似皇室用咁,好華麗呀!飲極都飲唔曬!最後同閏蜜坐左成個下晝!so relax !!

最後同閏蜜坐左成個下晝!so relax !!! 服務員態度都好好!值得再黎!