2013-11-12
喺網絡上聽到好多朋友都話呢間泰菜好食,今次約左朋友食飯就揀左呢間黎試下,聽人講呢間野平時好多人, 所以一收工就飛去搵位,因為真係好驚要好似置樂嗰間咁等成個幾鐘位。可能今日係平日又或者因為今日係萬聖節D人出晒老蘭, 去到居然大把位喎(P.S. 我去到係六點幾差唔多七點)。一坐低店員已經好主動放底蝦片, 又幾脆喎!因為朋友收晏所以我坐低叫左杯青檸梳打($2X)飲住等, 我本身以為係會青檸同梳打分開上, 點知佢係一杯, 同埋佢都幾甜下,我都係鐘意佢成枝梳打上。等朋友到左, 我地叫左冬蔭公, 串燒, 咖喱蝦, 薄餅, 泰式鳯爪, 朋友仲叫左杯芒果汁(因為見到有幾個都叫芒果汁飲, 佢又想試下係咪真係咁好飲, 所以叫左杯黎試下)冬蔭公︰我地叫左個細既, 每人飲到兩碗到啦!呢個湯飲得過, 我同朋友都好鐘意。酸辣味都幾好!串燒︰最少要半打咁叫,有豬﹑牛同雞,叫半打可以每款要兩串,可以試晒三種肉,個沙嗲汁好惹味!咖喱蝦︰D蝦都好大隻, 一般咖喱味, 可以一試薄餅︰因為想食D特別野, 唔想叫飯, 所以叫左薄餅, 不過實物同佢MENU張相差一截, 黎到仲好油, 無乜味, 不過點咖喱食OK既!泰式鳳爪︰未食過
咖喱蝦︰D蝦都好大隻, 一般咖喱味, 可以一試
泰式鳳爪︰未食過無味既泰式鳳爪架!好似食白恰咁, 辣都唔辣下, 必定唔會再食!
芒果汁︰朋友話OK, 好似沙冰咁, 下次我都要試下呢杯野!($2X)
题外话/补充资料:
佢有室內位同室外位,當日我地坐室外位,涼涼地幾舒服, 不過始終村屋地方, 如果驚小強的話就要考慮下坐邊啦!如果唔係真係會嚇親架。因為佢地隨時會喺地下走過。
店員服務唔錯, 唔知係咪家庭式經營呢, 態度不錯, 同埋我見佢地同D熟客都好好傾。