2005-12-23
呢間嘢嘅食物都幾好味,頗有獲氣,有啲食物都幾特別,價錢方面就中規中舉,大約四+幾至六+幾左右唔算平。我經常都有同朋友去食同啤一啤嘅,但有一次响夏天時份去幫襯,因佢嘅格局係大排檔加地舖,所以坐室內就有冷氣室外就欠奉啦!大熱天時梗係揀有冷氣啦!咁當時室內客滿重未有位,等咗一陣都未有人走,我同啲朋友都準備走過隔離小菜王食架啦。但當我哋正想離開之際,話得事亞姐就嗱嗱臨叫住我哋話入面有枱就走啦,叫我哋坐住出面叫住的嘢食住先,入面一走就即刻比枱我哋,我哋都接受就坐住出面叫住啲嘢啤住先。食咗兩個小菜啤咗三支啤酒都未有枱,都唔係問題,既然係自已決定坐低而入面重未有人走都無辦法。但跟住嚟個蒸扇貝竟然唔熟,以一間開咗咁耐又頗有名氣嘅大排檔嚟講,正路好有經驗至啱,咁嘅情形唔應該出現!但心諗間中都會有失手嘅就算啦,繼續啤!正當我哋等緊扇貝翻蒸啤到身水身汗嘅時候,入面有人走啦,正準備入去歎冷氣啦,點知個話事亞姐竟然將入面張枱比咗啱啱嚟嘅客人,咁你答應咗比我架嗎!梗係質問你啦!佢就支晤以對敷衍咁話下張一定比翻我哋,好!比多次機會你等多陣。等咗一陣又有人走,但亞姐依然照板碗比咗人,此時真係火都嚟埋,立即埋單去小菜王
好!比多次機會你等多陣。
等咗一陣又有人走,但亞姐依然照板碗比咗人,此時真係火都嚟埋,立即埋單去小菜王再食過,此店從此不幫襯。
一間好嘅食肆除咗食物好之外招呼都好緊要架,我唔需要多謝前多謝後或鞠哂躬啲門面嘢,係要認真重視每一個客人,唔係呃人坐低後,過咗海就神仙先得架!你真係當我儍仔吓!