2018-05-24 135 浏览
過下韓燒引有日收工突然想食韓燒,一岀到地鐵站搵男朋友,就見到岀口正對面有間新麻浦呢間餐廳我係幾年前都食過,但近年香港好快速地開左好多間燒肉店,就一直未有機會番試呢間。今次就咁衝上去,八點半,立即就有位!我地兩個唔叫好餓,所以就只叫左一碟肉同一個飯餐未點,就好快地上左啲伴菜!有海帶,泡菜,酸蘿蔔片,生菜,生菜沙拉🥗,酸洋蔥!好多選擇!我最中意食個海帶😍酸酸地又有咬口,好醒胃!沙拉加入粟米同柚子汁,好開胃!肉類我地就揀左牛肋骨肉,一碟有七舊,味道好好,肉質好淋。岀奇地好食!燒得五成熟,好味道!燒好嘅肉可以用生菜包住,別有一番風味。爐邊重有泡菜蛋!千萬唔到燒太耐,會太乾就唔滑架喇!燒到岩岩好就先放入碗!好味道啊!再點左個芝士溶岩泡菜炒飯,用鐵板上,芝士味道好濃郁,炒飯軟硬度適中,熱辣辣咁放入口,好正!雖然點嘅菜唔多,但我地兩個都過到韓燒引,有咁多伴菜,抵食!
過下韓燒引

今次就咁衝上去,八點半,立即就有位!

我地兩個唔叫好餓,所以就只叫左一碟肉同一個飯

我最中意食個海帶😍酸酸地又有咬口,好醒胃!

沙拉加入粟米同柚子汁,好開胃!

雖然點嘅菜唔多,但我地兩個都過到韓燒引,有咁多伴菜,抵食!