2023-08-14
日式𝒪𝓂𝒶𝓀𝒶𝓈𝑒除左有刺身壽司~仲有鐵板燒(✿゚▽゚)上環呢間新開嘅𝘛𝘦𝘱𝘱𝘢𝘯𝘺𝘢𝘬𝘪 一入去有傳統居酒屋嘅感覺 但細看周圍又帶點簡約時尚感由日籍廚師打理🧑🏻🍳糅合中西日料理 貫徹日本人一絲不苟嘅作風 由食材、烹調到服務都十分講究(o゚v゚)用餐體驗滿分~更重要係食物質素都滿分!.♥ 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 𝐒𝐞𝐭 $⑧⑧⑧/𝘱𝘱♡ 𝘚𝘢𝘴𝘩𝘪𝘮𝘪|油甘魚刺身 // 青蘋果 // 乳酪新奇又驚喜嘅組合!乳酪嘅酸甜正好襯托出魚生嘅鮮味 口感豐盈又清新 意外地好夾啊.♡ 𝘏𝘢𝘳𝘶𝘮𝘢𝘬𝘪|日式春卷 // 富山縣白蝦 當中式春卷遇見鐵板燒~係香煎𝚖𝚒𝚡香炸嘅口感 硬中帶脆 白蝦剔透薄脆 紫蘇葉配日本蔥醬可以平衡油膩感.♡ 𝘊𝘰𝘳𝘯|焦糖牛油粟米非一般的粟米(⊙ꇴ⊙)!極重牛油同焦糖香 外邊有層薄薄嘅炸衣 食落好香脆 甜味濃郁.♡ 𝘌𝘻𝘰 𝘈𝘸𝘢𝘣𝘪|北海道鮑魚 鮑魚喺鐵板上面仲好生猛咁郁緊(≧∇≦*)燒完之後爽彈不韌 再淋上鮑魚肝醬汁 鮮味更有層次.♡ 𝘞𝘢𝘨𝘺𝘶 |A5和牛牛柳外焦內嫩又多汁 好軟熟 完美呈現和牛嘅脂油香~配海鹽、即炸蒜片、𝘸𝘢𝘴𝘢𝘣𝘪 每種食法都無蓋過和牛嘅肉味 出色!.♡
♥ 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 𝐒𝐞𝐭 $⑧⑧⑧/𝘱𝘱
♡ 𝘚𝘢𝘴𝘩𝘪𝘮𝘪|油甘魚刺身 // 青蘋果 // 乳酪
♡ 𝘏𝘢𝘳𝘶𝘮𝘢𝘬𝘪|日式春卷 // 富山縣白蝦
♡ 𝘊𝘰𝘳𝘯|焦糖牛油粟米
♡ 𝘌𝘻𝘰 𝘈𝘸𝘢𝘣𝘪|北海道鮑魚
♡ 𝘞𝘢𝘨𝘺𝘶 |A5和牛牛柳
♡ 𝘗𝘰𝘵 𝘙𝘪𝘤𝘦|和牛鍋飯
星級日式煲仔飯🍲飯粒軟糯有咬口 帶少少飯焦 和牛帶焦脆燶邊~成啖飯極濃醬油香 超想添飯哈哈
♡ 𝘋𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵|焦糖雪糕 // 芝士蛋糕 // 日本蜜瓜 // 提子 // 水蜜桃
令人心情大愉嘅拼盤🍧雪糕好香 蛋糕好軟綿 水果每款都香甜多汁 完美結束呢餐(*´∀`*)