2018-05-11 56 浏览
今日難得係紅磡呢頭出沒,經過見到有英雄既餐廳,就入去欣賞下,同嘆下喇!冰室黎講,整左個復仇者既裝飾牆,都算係幾新穎,哈哈!白色瓷磚都算幾乾淨!入黎果陣得返最後一張卡位,鋪頭原來都幾受歡迎。餐牌都算整潔,而且好大本,選擇多。我同朋友兩人加埋就叫左兩份主食,外加左兩份甜品。「不容有失」之前試過自己整既咸牛肉炒蛋,覺得比較普通,炒果陣可能個火開太大,蛋就好快熟,而咸牛肉未算好熱,而且同個蛋唔係撈得好勻。不過呢個玉子燒就似乎唔會犯呢個問題,佢用一大份咸牛肉做餡,夾住係蛋既中間,蛋皮咁厚,上下受熱,中間做餡既咸牛肉都一定夠熱,而且食果陣仲出哂煙!主食要左配撈丁,汁另上,食果時先自己撈,煮得算中上,唔係食落感覺爛爛的,有嚼勁。跟餐仲可以加配十蚊五隻雞翼,同埋一份油菜,成份主食黎齊之後,就覺得好吸引同豐富!「流奶與蜜」朋友話佢唔算好肚餓,只係叫左份奶油多加炒蛋。咁我就偷食左佢一啖奶油多,完全做到外脆內軟,牛油係半溶狀態,加埋甜奶真係一流!不過要提既食,如果鍾意食蛋既話,一定要點玉子燒,蛋既份量大份勁多!!!「馥郁豐富」甜品有兩款,同樣跟餐加幾蚊就有得食。我食既係提拉米蘇,底層既手指餅有濃濃既咖啡味,

冰室黎講,整左個復仇者既裝飾牆,都算係幾新穎,哈哈!

白色瓷磚都算幾乾淨!

入黎果陣得返最後一張卡位,鋪頭原來都幾受歡迎。

餐牌都算整潔,而且好大本,選擇多。

我同朋友兩人加埋就叫左兩份主食,外加左兩份甜品

「不容有失」

「流奶與蜜」

「馥郁豐富」
甜品有兩款,同樣跟餐加幾蚊就有得食。我食既係提拉米蘇,底層既手指餅有濃濃既咖啡味,中間芝士層唔算話太甜,整得黎講幾蚊一個甜品杯都算到位。不過如果係面頭既咖啡粉灑得更平均,咁個貌相應該會更加吸引!