2023-08-06
📌尖沙咀新式裝修韓國料理好想去食韓國燒肉 所以就試咗呢一間今次我哋主打燒肉😋呢間餐廳會先送上一堆韓國傳統小菜 食得出佢哋嘅泡菜唔係雪櫃貨 係新鮮㗎👍🏻🍴生拌牛肉 ($220)佢哋嘅生拌牛肉可以揀韓牛或者普通牛 今次我哋選擇咗普通牛 已經覺得非常好食!佢哋嘅調味做得好好 麻油香十足 加埋雪梨嘅香甜 係一個好好嘅前菜😆🍴薄切五花腩 ($180)油香十足 唔會話太油膩不過就覺得真係薄咗少少 建議大家叫厚切🤣🍴韓牛牛板腱 ($460)個人十分喜歡韓牛呢種唔會太油膩但好重肉香味嘅牛肉令我超級掛住韓國🇰🇷另外都叫咗一個蔬菜藍襯埋啲燒肉食~見到佢哋嘅蔬菜籃裏面都會有安陽辣椒同埋蒜頭 夾埋燒肉食仲正🤩飲品方面 見到佢哋有好多唔同口味嘅燒酒同啤酒揀 啱晒鍾意一路飲酒一路燒肉嘅朋友🍻食物質素唔錯 店員態度OK 不過如果餐廳可以做返韓式一向嘅抽油煙機會更好~🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌕🌑🥂 飲品:🌕🌕🌕🌘🌑👩🏻🍳 環境:🌕🌕🌘🌑🌑💯CP值:🌕🌕🌗🌑🌑✅回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑💰人均 $600~$700Overall: ⭐️⭐️⭐️ (out of ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)📍夜首爾 地址:尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖Hashtags
好想去食韓國燒肉 所以就試咗呢一間
今次我哋主打燒肉😋
🍴生拌牛肉 ($220)
🍴薄切五花腩 ($180)
油香十足 唔會話太油膩
不過就覺得真係薄咗少少 建議大家叫厚切🤣
🍴韓牛牛板腱 ($460)
個人十分喜歡韓牛呢種唔會太油膩但好重肉香味嘅牛肉
令我超級掛住韓國🇰🇷
另外都叫咗一個蔬菜藍襯埋啲燒肉食~
🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌕🌑
🥂 飲品:🌕🌕🌕🌘🌑