1K
2018-10-01 199 浏览
連假三日,其實第一日已經打左邊爐,食左麻辣鍋,奈何朋友邀我聚會,又話訂左呢間火鍋嘅套餐想試下,先捨命陪君子,連打兩日邊爐。打鑼咁早黎到餐廳,本來以為冇乜人,點知都坐左七成滿,估唔到有咁多人同我一樣,六點鐘食飯被安排到卡位位置,相當闊落,買左一袋二袋野都放得落,坐得舒適,不過梳化椅就未免有點殘舊。店員服務有善、介紹套餐呢個餐包括刺身拼盤、5款時令海鮮、美國牛肉、自家製手打三寶丸、任飲啤酒汽水,當然仲有多款配料任食3個鐘,真心夠哂,價錢約二百零蚊,食過之後就覺得質素還好嘅。任食嘅餐牌選擇都算多,牛肉、肥牛、黑豚肉、羊肉片,超過廿幾款蔬菜什菌、豬潤、鵝腸、鯇片、丸類、餃類、麵食等,其實都係啲普通火鍋任食會供應嘅食材。醬料湯底方面有12款,例如雞煲、沙嗲、豬骨、蕃茄牛坑腩、椰子、胡椒豬肚湯等,揀黎揀去選擇比較穩陣大路嘅胡椒豬肚湯。入面都有十件豬肚,不過就略嫌韌啲;湯底都有胡椒味,唔會太重口味,淥下菜都會幾入味。刺身、和牛供應啲乜視乎供應,當日刺身有希靈魚、吞拿魚、魷魚、赤貝、左口魚、北寄貝、甜蝦、八爪魚;和牛刺身兩件。海鮮有蠔、鮑魚仔、帆立貝、海蝦、魚肉、蚌,味道交到功課。生蠔淥完都仲幾大隻;

店員服務有善、介紹套餐
醬料

刺身、和牛
供應啲乜視乎供應,當日刺身希靈魚、吞拿魚、魷魚、赤貝、左口魚、北寄貝、甜蝦、八爪魚和牛刺身兩件。

海鮮有蠔、鮑魚仔、帆立貝、海蝦、魚肉、蚌,味道交到功課。生蠔淥完都仲幾大隻;鮑魚就韌左啲;蝦肉爽口,比較新鮮

跟餐嘅靚牛拼盤,人頭份量,相對之下係好啲;畫紙仔嘅美國肥牛普通。

自家製三寶丸味道係最好的,分別有蝦丸、墨魚丸、鯪魚丸,雖然唔係好大粒,但夠新鮮同埋彈牙。
三款都真材實料,無粉感,特別係蝦丸、鯪魚丸幾出色

比較推薦粟米夠甜,響鈴都脆身;魷魚亦都新鮮。

至於其他配料都係正常水平,例丸類、雲吞、餐肉之類。

幾日假期飲飲食食眨下眼就過,打左兩餐邊爐,要還架
2018-09-30