GREEN

2021-03-08 633 浏览
今次再嚟到Hotel ICON 食tea, 其中一个原因就系因为佢今次系用巴黎来做主题,再加上入面有好多以芝士为主嘅食物。个摆设好靓,一见到个巴黎铁塔已经心心眼😍未有疫情之前,因为钟意法国,所以都去咗巴黎好几次,真系好挂住个铁塔。你呢度食呢个tea,当系思乡🇫🇷 。至于食物,个tea set($688 for 2)就包括:🧇英式传统松饼 - 松饼一如以往咁好食🥨法式芝士蝴蝶酥 - 松脆好食🥧玛德莲蛋糕 - 好松软,因为本身钟意食马德莲蛋糕,所以都对佢有啲要求,而呢个都真系唔错咸点 - 呢几样有芝士嘅咸点,每一样都好啱口味😋🧀脆炸牛奶芝士配红桑子酱 🍞英式芝士多士🧀蓝纹牛奶芝士配红酒啫喱🥪焗火腿芝士三文治🍅香草鲜茄芝士串甜点 - 上次黎食tea嘅时候,就觉得佢啲甜点真系太甜。但今次嚟呢度食,又每样甜点都做得几好。朱古力仲要系来自一个我好钟意嘅朱古力品牌La Maison du Chocolat,食完都真系好回味😋❤️杂莓心形朱古力🍓意式士多啤梨芝士玫瑰挞🍮意式云呢拿奶冻🍰芒果芝士蛋糕🍓士多啤梨马卡龙配香槟啫喱🍫牛奶果仁朱古力

个摆设好靓,一见到个巴黎铁塔已经心心眼😍
巴黎之约下午茶

至于食物,个tea set($688 for 2)就包括:
🧇英式传统松饼 - 松饼一如以往咁好食
🥨法式芝士蝴蝶酥 - 松脆好食
玛德莲蛋糕
英式传统松饼

咸点 - 呢几样有芝士嘅咸点,每一样都好啱口味😋
🧀脆炸牛奶芝士配红桑子酱
🍞英式芝士多士