2015-12-06 1897 浏览
每次食放題或自助餐, 偶爾會問自己, 今次可唔可以食到翻回本呢? 但今次, 很自然地便會再問一次....., 試過好多間日本放題, 都是一般般.... 但這間,就地理位置, 放題價錢及食物質數, 算是食日本放題的好選擇, 限時兩小時,而最後下單時間為入座後80分鐘,未到七點, 已人山人海, 我相信遲多五分鐘到, 我就要係外面等!! 桌面上, 有張升級放題單張, 另加$88,就可享用特選食物, 升級後, 侍應就會在我們的桌上, 貼上一個星星貼紙以之識別, 就是這個升級, 才令到一個平平無期的日本放題, 變成與其它放題有分別的, 具競爭力的放題除了有一大疊不同的點菜紙外,還有一張升級點菜紙可使用, 它們加了七種美食1. 極級天皇紅蝦刺身2. 極上珍寶北海道帶子刺身3. 池魚王刺身 ( 不知甚麼魚)4. 劍魚腩刺身5. 紐西蘭羊架6. 燒原隻帆立貝7.法國藍青口人生第一次食, KING SIZE 蝦刺身,  成隻手掌般長, 爽甜多肉, 好似泰國虎蝦咁大隻 KING SIZE極上珍寶北海道帶子刺身, 帶子SIZE沒有紅蝦那般巨大, 但品質也不錯燒原隻帆立貝, 淡淡的燒烤醬油味, 味道也不錯,
每次食放題自助餐, 偶爾會問自己, 今次可唔可以食到翻回本呢? 但今次, 很自然地便會再問一次....., 試過好多間日本放題, 都是一般般.... 但這間,就地理位置, 放題價錢及食物質數, 算是食日本放題的好選擇, 限時兩小時,而最後下單時間為入座後80分鐘,
1. 極級天皇紅蝦刺身
2. 極上珍寶北海道帶子刺身
3. 池魚王刺身 ( 不知甚麼魚)
4. 劍魚腩刺身
5. 紐西蘭羊架
6. 燒原隻帆立貝
7.法國藍青口
燒原隻帆立貝, 淡淡的燒烤醬油味, 味道也不錯, 但始終都是帶子刺身好味些
紐西蘭羊架, 烤得很入味, 啖啖肉, 可以食完一件又一件
天婦羅蝦大大隻, 炸得香趣, 不錯不錯....., 但日本甜番薯, 真的不得不提, 番薯味香甜, 細細粒容易食
最後, 就是飯後甜品, 甜品有很多選擇, 360奶凍, 啫喱, 雪糕糯米滋.........由於太飽了, 只食了芋頭棉棉冰, 品質沒台灣棉棉冰那麼好, 雖則配角一般, 但今天的主角則相當滿意

2015-10-29