2019-07-13
屋企人中意食中菜,所以帶左佢地黎呢度!淮山杞子螺頭湯$188先先叫左個螺頭湯,佢話一煲夠三至四人飲,我就覺得五,六人飲都無問題!裝到成六碗出黎,仲有一大碟渣!個湯好清甜,滋陰養顏!金牌脆皮燒雞 半只$178燒雞皮薄,脆口!雞肉就好嫩滑,似醃過,有少少味。點埋個酸酸地既醬汁更和味!個皮可以用晶瑩剔透去形容,無物肥膏南乳香酥五花肉 $88平時好少食,覺得佢幾特別!好香南乳味,充滿住每一吋肉!五花肉唔算好肥,廋得黎好稔,又脆脆地,幾好食!招牌扣肉包$26/@ 呢度4個我見好多枱客都有叫,雖然有可能食唔晒,但都忍唔住就叫左份!個包好鬆軟!腩肉多汁,好稔,扣肉無得頂!有啲五香粉既味道,唔算太咸,夾住生菜同包食好唔錯,啲汁滲晒落菜同包度,正!豆豉鯪魚炒油麥菜 S $78油麥菜好爽口,每一啖都有豆豉鯪魚既肉同香味!絕配!三色桂花斑蘭糕 $45好有心思,分左三層,擺都擺得特別靚!唔算好甜,爽口,好香桂花味,但食落又有斑蘭同椰汁味,凍凍的,好岩夏天食!呢個好抵食,大大碟先$45!值得推薦大家黎的餐廳!仲有一特別之處係佢既送可因應食量同人數而自選大中細唔錯!
淮山杞子螺頭湯$188
個湯好清甜,滋陰養顏!
金牌脆皮燒雞 半只$178
個皮可以用晶瑩剔透去形容,無物肥膏
南乳香酥五花肉 $88
平時好少食,覺得佢幾特別!
招牌扣肉包$26/@ 呢度4個
我見好多枱客都有叫,雖然有可能食唔晒,但都忍唔住就叫左份!
個包好鬆軟!
豆豉鯪魚炒油麥菜 S $78
油麥菜好爽口,每一啖都有豆豉鯪魚既肉同香味!絕配!
三色桂花斑蘭糕 $45
呢個好抵食,大大碟先$45!
值得推薦大家黎的餐廳!
仲有一特別之處係佢既送可因應食量同人數而自選大中細唔錯!