2017-12-20
FLIPPER'S新推出既南瓜班戟真係唔寫唔得,因為真係超Surprise呀!話說FLIPPER'S多人就大家都知,因為公司同事同D客基本上已經Holiday Mood,我地返工都勁輕鬆,秘書又話老闆開完會唔會返,所以真係名正言順等6pm夠鐘就即閃啦!放工後去左希慎買野,經過見到FLIPPER'S 竟然唔洗排隊,見到佢地新推出既南瓜班戟真係超吸引,還掂等Friends放工都仲有一段時間,呢個咁好既時機就梗係搵個位坐低一邊食、一邊等啦! 我覺得呢個南瓜忌廉真係無敵,沾咩野食都係勁Match,雲尼拿雪糕插上酥皮批,加埋隔離既南瓜忌廉完全冇問題!將南瓜忌廉加上超鬆軟既Pancake上又係冇違和感,真係夠晒心思!上面仲加上焦糖醬同炒果仁,呢個甜品完全冇得輸!雖然佢地已經加左配料,但我自己中意食南瓜,都想係Pancake上加返一兩舊南瓜食下Haha(唔知FLIPPER'S 可唔可以加呢~)鬆軟既Pancake好食之餘,南瓜忌廉都超加分呢! 平時都會去附近既誠品買天仁奶茶飲,不過原來FLIPPER'S都有珍珠奶茶,懶得周圍走,索性FLIPPER'S order埋!擁有味道香濃既茶味,鮮奶既味道都好
平時都會去附近既誠品買天仁奶茶飲,不過原來FLIPPER'S都有珍珠奶茶,懶得周圍走,索性FLIPPER'S order埋!擁有味道香濃既茶味,鮮奶既味道都好突出,仲有佢地杯入面既黑糖珍珠,好似有一層蜜糖包住咁,幾有誠意!(原來冇乜點影杯飲品, 不過冇所謂啦!)
呢個送比自己既Pre-Xmas Gift真係幾正!好回味個日既Pancake同奶茶呀!