從樓下往上望這餐廳,相信女仕一定會被它的宮殿式豪裝吸引。我亦不例外。露天茶座頂的擋雨傘印有Cafe Lagoon 起初還以為高級餐廳,到門口才知原來即係珊瑚堡餐廳。記得食評寫得差所以即使有COUPON都一直唔黎。見裡面咁大地方坐滿人而且仲有六七個人等位,唔好食都有個譜呱,試就試喇。餐廳吊有數盞水晶燈配襯牆壁玻璃鏡,還有露天茶座落地玻璃門,環境雅致,若下午茶時段陽光透進來感覺應會更好﹔可惜座位太密,二人餐枱枱面僅是兩個快餐店托盤既面積,早知等多陣坐卡位喇 我揀咗自選配搭 “豬扒龍脷柳配意粉+黑椒汁”,老公揀T骨可惜賣晒,後選”紐西蘭牛柳” & 兩個紅湯。餐廳人手唔多,所以兩杯水都要點完菜仲要嗌先拎黎。 紅湯...唉...冇乜料又淡稀NEWNEW咁,食鐵板餐都係鍾意煙BOOMBOOM好有開喇既感覺。龍脷柳...唉...一吉落去又淋又散,豬扒又係淋又淡,完全唔係煎熟出黎既,最慘連黑椒汁都係淡既,諗住舊魚冇味都可以點汁搭夠丫﹔老公件牛柳又淋又冇牛味兼冇質感,唉...趕出餐都唔好乜都用水烚丫,唔通真係睇裝修同煙BOOMBOOM就滿意咩老細。結帳時又送50蚊COUPON,倒不如改善食物質素仲好喇諗

諗返起尋晚剛去過太興新世代食差唔多既野,晚餐黑椒豬扒意炒+紅湯+奶茶 48蚊,不論豬扒煙勒度﹑意粉﹑黑椒汁﹑味道﹑質量及价錢都優勝得多令人回味
烚完先煎既豬扒同龍脷柳