2024-02-21 1527 浏览
💁‍♀️💁‍♂️ 13/01/2024(Sat), Dinner🍽呢一晚为💁‍♀️食妙妙同💁A先生带埋🧑👧小朋友去到APM行街,去到晚饭时间就喺商场入面揾食啦!行吓行吓,见到佐贺烧肉谷呢度有得食烧肉放题,装修得都几靓而且都坐得好舒服,既然大家都肚饿,一于就喺度开餐啦!而今晚我地order咗:🔆 LV.3 澳洲和牛海鲜放题($518+10%)入座后店员会先安排一盘烧肉拼盘,每款牛都有几件,铺排得靓靓咁上枱,等我哋可以先试吓每款唔同嘅肉,试啱之后可以再追加。第一轮食到比较印象深刻嘅,系澳洲和牛特上牛肋肉同埋肉眼芯都唔错,肥瘦相间、牛味适中,唔会太肥食到成口油,另外安格斯牛小排就肉味较浓,比较岩A先生心水,可惜之后再追加嘅就变得成旧肥膏咁,同拼盘上嘅差天共地🙅🏻‍♂️。另外,可以扫QR code落单一啲小食如枝豆、烟三文鱼柚子冷豆腐、清酒煮蚬等等,餐厅中间有张长枱放咗啲熟食、饭🍚同紫菜、调味汁等等,仲有甜品🍮、雪糕机。烟三文鱼柚子冷豆腐冻冻地个汁又好开胃,我哋都好喜欢。小朋友就最钟意白饭上面加上紫菜同调味汁,单单咁就食咗一大碗饭🍚。食到最后,小朋友就最开心可以自己唧雪糕,今晚嘅雪糕系柚子味,味道唔会

而今晚我地order咗:
🔆 LV.3 澳洲和牛海鲜放题($518+10%)

食到最后,小朋友就最开心可以自己唧雪糕,今晚嘅雪糕系柚子味,味道唔会太甜几清新。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

❤🙆‍♂️(A先生)整体食评:7.5/🔟
❤🙆‍♀️(为食妙妙)整体食评:8/🔟

👉🏻 第一轮上嘅肉就唔错,但之后追加嘅就明显有差别

A先生车友指数 🚗
🛣️ 交通容易指数:🚗🚗🚗🚗🚗(5/5)
🅿️ 泊车容易指数:🚗🚗🚗🚗(4/5)

👉🏻 APM商场本身已经有停车场🅿️,又或者隔离鳄鱼恤中心🅿️、亚太中心🅿️,都好方便,只系假日繁忙时间未必有位
👉🏻港铁站过条天桥就系APM,仲有多线巴士小巴去到各区,十分方便

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2024-01-13